
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Erzurumlu minik yüreklerden hayat dersi!
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm ERZURUM Haberleri | 07.01.2014 14:31:00 |
.jpg)
Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...
RADARHABER / ERZURUM
Erzurumlu bir grup minik öğrenci, Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Kariyer Topluluğu ile birlikte anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Minik öğrenciler, çetin kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için harekete geçti. Kestikleri su kaplarının içerisine yem ve ekmek kırıntıları bırakan öğrenciler, ağaçlık alanlarda yemleme çalışması yapıyor. Kuşlarında insanlar gibi can taşıdığını söyleyen öğrenciler, “Onlarda birer yürek taşıyor. Kışın zeminin karla kaplı olması nedeniyle kuşlar oldukça güçlük çekiyor. Çoğu zaman ders başındayken camlarımızın önüne gelerek ısınıp yem bulmaya çalışan kuşları görüyoruz, içimiz sızlıyor. Bu sebeple böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. İnsanların duyarlılığını sağlamak için ise yem ve su kapları üzerine ayet-i şerifler ve kuşlar için yazdığımız şiirleri yerleştirdik. Gelip geçen insanlar okusun ve duyarlılık göstersin diye böyle bir çalışma yaptık’’ diyorlar. Pet şişeleri ikiye bölüp içerisine lokanta ve fırınlardan topladıkları ekmekleri ve kuş yemlerini doldurarak ağaç ve demirlere asan öğrenciler, bir tek kuşun bile açlıktan ölmemesi için seferber oldular.
“BİZ KUŞLAR İÇİN VAKIF KURAN BİR NESLİN DEVAMIYIZ”
Kariyer Topluluğu Başkanı ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Halim Ulaş, "Bu çalışma bizim kültürümüzün derinliklerinden gelen bir proje. Malum komşusu açken kendi tok yatan sözünün ürünü olan bir toplumuz. Buna yakışır bir şekilde davranmalıyız. Osmanlı’da, ülkemizin üzerinden uçup giden göçmen kuşlarımızın başlarına bir şey gelmesin diye onlara vakıflar kurulmuş. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Bizde bu anlamda Atatürk Üniversitesi kariyer gurubu olarak ilköğretim okulu öğrencilerimizle ortaklaşa bir çalışma başlatıp kış aylarını açlık nedeniyle ölüm tehlikesi ile geçiren kuşların yemlenmelerine yardımcı olmak istedik. Geçen yıl başlattığımı bu çalışmayı, bu yıl daha geniş bir alana yayarak devam ettiriyoruz. Kestiğimiz pet şişeler içerisine yem ve fırınlardan toparladığımız parça ekmekleri yerleştirdik. İçerisinde kuşyemi bulunan kapları, kuşların yoğun bulunduğu alanlarda ki ağaç dallarına ve demir korkuluklara asıyoruz. Böylece kuşlar kar altında kalan yiyeceklerini çıkarma mücadelesine girmiyor, bizim hazırladığımız yemlerle karınlarını doyurup sularını içmiş oluyorlar” dedi.
.jpg)
ÖĞRENCİLERDEN KUŞLARA İLGİNÇ NOTLAR
Kimi yemlikler üzerinde ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez’ gibi hadisi şeriflerin yanı sıra öğrencilerin kuşlar için yazdığı şiirlerde yer alıyor. Bir öğrenci yem kabına kuşlar için şunları yazmış: “Sizler çok dürüstsünüz. Anneme her yaptığım yaramazlıkları siz anlattınız. Siz annemin kuşlarısınız biliyorum. O yüzden size bir şey olmasını istemiyorum. Bu yaptıklarımı anneme söyleyebilirsiniz kuşlar. Çünkü bunu duyan annem, saçlarımı gönülden okşar.” 3 sınıf öğrencisi Aslı Yurt’ta yemlik kabının üzerine, “Bizler yeryüzünde tokken sizler gökyüzünde aç kalmayın. Süzülün bütün ahenginizle ve umut olun geleceğimize. Benim de içimde sizler gibi kanat çırpan bir şey var. Sol tarafımda duymadan kanat çırpar aydınlığa, sizleri seviyoruz kuşlar” şiiri yazmış. (SABAH)
En Son Haberler
-
Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal’ın acı günü
Başkan Ahmet Dal’ın annesi Hacı Zuhal Dal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
-
Büyükşehir'den 5 bin aileye Ramazan desteği
Sekmen: Vatandaşlarımızın hem iftarlık hem de sahurluk üç çeşit yemek ihtiyaçlarını veriyoruz
-
Memet Aca, kimsesiz yaşlı kadını sevindirdi...
Memet Aca kimsesiz yaşlı kadının evini baştan aşağı yenileyecek…
-
Aca, yüzlerce dar gelirli ailenin yüzünü güldürdü…
Hayırsever iş insanı Memet Aca, yüzlerce dar gelirli aileye yardım kolisi dağıttı.
-
Erzurum, gölet yapımında Türkiye’ye örnek şehir...
Sekmen, yapılan göletlerle şehirdeki büyük ve küçükbaş hayvan popülasyonunun arttığını kaydetti.
-
Elmalı’dan emeklileri mutlu eden gezi
Avukat Ebubekir Elmalı, emeklileri Mardin ve Şanlıurfa gezisine götürerek unutulmaz anlar yaşattı.
-
Elmalı Dadaş boksörlerle yemekte buluştu
Av. Ebubekir Elmalı, kentteki boksörler ve antrenörlerle bir araya gelerek yemek programı düzenledi.
-
Elmalı Aysima’yı Unutmadı
Erzurum’un Abisi Avukat Ebubekir Elmalı fanatiklerin yaraladığı Aysima’yı Unutmadı.
-
Espor Akademisi Erzurum'da açıldı
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek Espor Akademisi, törenle hizmete açıldı.
-
Yeni evlenecek çiftlere Elmalı piyangosu vurdu!
Elmalı, müjdeyi verdi. Hem gelin arabası tahsis edecek, hem de altın takacak…





