Erzurumlu minik yüreklerden hayat dersi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 07.01.2014 14:31:00
Minik öğrenciler, kuşlar için fırınlardan ekmek parçası ve yem toplayıp ağaç ve korkuluklara asıyorlar.
Erzurumlu minik yüreklerden hayat dersi!

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurumlu bir grup minik öğrenci, Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Kariyer Topluluğu ile birlikte anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Minik öğrenciler, çetin kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için harekete geçti. Kestikleri su kaplarının içerisine yem ve ekmek kırıntıları bırakan öğrenciler, ağaçlık alanlarda yemleme çalışması yapıyor. Kuşlarında insanlar gibi can taşıdığını söyleyen öğrenciler, “Onlarda birer yürek taşıyor. Kışın zeminin karla kaplı olması nedeniyle kuşlar oldukça güçlük çekiyor. Çoğu zaman ders başındayken camlarımızın önüne gelerek ısınıp yem bulmaya çalışan kuşları görüyoruz, içimiz sızlıyor. Bu sebeple böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. İnsanların duyarlılığını sağlamak için ise yem ve su kapları üzerine ayet-i şerifler ve kuşlar için yazdığımız şiirleri yerleştirdik. Gelip geçen insanlar okusun ve duyarlılık göstersin diye böyle bir çalışma yaptık’’ diyorlar. Pet şişeleri ikiye bölüp içerisine lokanta ve fırınlardan topladıkları ekmekleri ve kuş yemlerini doldurarak ağaç ve demirlere asan öğrenciler, bir tek kuşun bile açlıktan ölmemesi için seferber oldular.

“BİZ KUŞLAR İÇİN VAKIF KURAN BİR NESLİN DEVAMIYIZ”

Kariyer Topluluğu Başkanı ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Halim Ulaş, "Bu çalışma bizim kültürümüzün derinliklerinden gelen bir proje. Malum komşusu açken kendi tok yatan sözünün ürünü olan bir toplumuz. Buna yakışır bir şekilde davranmalıyız. Osmanlı’da, ülkemizin üzerinden uçup giden göçmen kuşlarımızın başlarına bir şey gelmesin diye onlara vakıflar kurulmuş. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Bizde bu anlamda Atatürk Üniversitesi kariyer gurubu olarak ilköğretim okulu öğrencilerimizle ortaklaşa bir çalışma başlatıp kış aylarını açlık nedeniyle ölüm tehlikesi ile geçiren kuşların yemlenmelerine yardımcı olmak istedik. Geçen yıl başlattığımı bu çalışmayı, bu yıl daha geniş bir alana yayarak devam ettiriyoruz. Kestiğimiz pet şişeler içerisine yem ve fırınlardan toparladığımız parça ekmekleri yerleştirdik. İçerisinde kuşyemi bulunan kapları, kuşların yoğun bulunduğu alanlarda ki ağaç dallarına ve demir korkuluklara asıyoruz. Böylece kuşlar kar altında kalan yiyeceklerini çıkarma mücadelesine girmiyor, bizim hazırladığımız yemlerle karınlarını doyurup sularını içmiş oluyorlar” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN KUŞLARA İLGİNÇ NOTLAR

Kimi yemlikler üzerinde ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez’ gibi hadisi şeriflerin yanı sıra öğrencilerin kuşlar için yazdığı şiirlerde yer alıyor. Bir öğrenci yem kabına kuşlar için şunları yazmış: “Sizler çok dürüstsünüz.  Anneme her yaptığım yaramazlıkları siz anlattınız. Siz annemin kuşlarısınız biliyorum. O yüzden size bir şey olmasını istemiyorum. Bu yaptıklarımı anneme söyleyebilirsiniz kuşlar. Çünkü bunu duyan annem, saçlarımı gönülden okşar.” 3 sınıf öğrencisi Aslı Yurt’ta yemlik kabının üzerine, “Bizler yeryüzünde tokken sizler gökyüzünde aç kalmayın. Süzülün bütün ahenginizle ve umut olun geleceğimize. Benim de içimde sizler gibi kanat çırpan bir şey var. Sol tarafımda duymadan kanat çırpar aydınlığa, sizleri seviyoruz kuşlar” şiiri yazmış. (SABAH)

 

Etiketler : Erzurum, kuş, yem, not,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler