Erzurumlu Şehitle Odasında Vedalaştılar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 19.12.2016 17:00:00
Piyade Çavuş Arif Tuğ, memleketi Erzurum'un Şenkaya ilçesinde toprağa verildi.
Erzurumlu Şehitle Odasında Vedalaştılar

RADARHABER / ERZURUM

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Arif Tuğ, memleketi Erzurum'un Şenkaya ilçesinde toprağa verildi. Törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da katıldı. Şehit  Piyade Çavuş Arif Tuğ'un naaşı, toprağa verilmek üzere Çamlıalan Mahallesindeki baba ocağına getirildi. Şehit Tuğ toprağa verilmeden önce, bugün babaevindeki odasına konulan Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu yakınları tek tek ziyaret ederek kendisiyle vedalaştı. Burada helallik alınmasının ardından Tuğ'un cenazesi, cenaze namazının kılınacağı mahalledeki taziye çadırı önüne ulaştırıldı.

 

ŞEHİT BABASI: VATAN SAĞOLSUN

 

Şehidin naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Çamlıalan Camisinin avlusuna getirildi. Güçlükle ayakta duran Şehidin babası Haydar Tuğ, 'vatan sağ olsun' dedi. Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından katafalktan alınan şehidin naaşı, bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi. Şehit Tuğ'un naaşının mezarlığa götürülüşü sırasında, Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, tekbir getirip terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Törene katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'da şehidin babası Haydar Tuğ'a refakat etti. Defin işlemi sonrası Bakan Akdağ ve törene katılanlar, yaya olarak taziye çadırına geldi. Bakan Akdağ, burada teselli etmeye çalıştığı Haydar Tuğ'a "Bu saldırıyı yapanların üstesinden geleceğiz. Haydar kardeşim, Cenab-ı Hak rahmet eylesin. Sizin evladınız bizim de evladımız artık. Milletin evladı oldu. Ne ihtiyacın olursa çekinme. Bunların üstesinden geleceğiz." dedi.

 

 

 

TERHİSİNE 53 GÜN VARDI

 

Bakan Akdağ, gözyaşlarını tutamayan şehidin yakınlarına tek tek taziyelerini iletti. Törene, şehit Tuğ'un yakınları ile AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, askeri erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bekar olan Piyade Çavuş Arif Tuğ'un 4 çocuklu ailesinin en büyüğü olduğu, terhisine 53 gün kaldığı belirtildi.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler