Erzurumlu üşüyen çocuk Suriyeli çocukları ısıttı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 08.01.2014 15:02:00

RADARHABER / ERZURUM 
 
Erzurum'da bir kış günü Sabah Gazetesi Erzurum Bölge Temsilcisi Sinan Aydın tarafından Kazımyurdalan Mahallesi'nde çekilen kış fotoğrafı, zaman sonra bir yardım kampanyasının fotoğrafı olarak kullanıldı. Kazımyurdalan'lı üşüyen çocuk, Türkiye'de kalan Suriyeli çocukları ısıttı. AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları tarafından başlatılan 'Sen Üşürsen Ben Uyuyamam' adlı yardım kampanyasında, deneyimli gazeteci Sinan Aydın'ın Kazımyurdalan mahallesinde bir kış günü çektiği üşüyen çocuk fotoğrafı kullanıldı. Gazetede de o dönem birinci sayfadan kullanılan üşüyen çocuk fotoğrafı, başta Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar ile Türkiye'de yaşayan ve yardıma muhtaç olan fakir çocukların sembolü oldu. 

 
FOTOĞRAFA BAKAN YARDIMA KOŞTU  
Üşüyen çocuk fotoğrafı, AK Parti Genel Merkezi tarafından kampanya fotoğrafı oldu. Kazımyurdalan'lı üşüyen çocuğun fotoğrafı kullanılarak afişler, broşürler, kataloglar ve dev pankartlar hazırlatıldı. Türkiye'nin dört bir tarafına dağıtıldı. 81 vilayetteki AK Parti Gençlik Koları Başkanlıkları aracılığı ile vatandaşlar yardım kampanyasına çağırıldı. Fotoğrafı gören yardıma koştu. Erzurumlu üşüyen çocuk, Suriyeli üşüyen çocukları ısıttı. 

 
YARDIM TIR'I YOLA ÇIKTI
AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı'nın, Suriyeli sığınmacılar için hazırladığı yardım malzemeleri, Hatay ve Kilis'teki sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıktı. AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sen Üşürsen Ben Uyuyamam" kampanyası kapsamında, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için yardım malzemeleri toplandı. Kampanya kapsamında toplanıp, Ak Parti İl Başkanlığı önünde bir TIR'a yüklenen yaklaşık 50 bin parça giyim malzemesi Hatay ve Kilis'teki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıktı. AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar, "10 bin kadın, 10 bin erkek ve 19 bin çocuk için topladığımız giyim malzemelerini Suriyeli sığınmacılara ulaştırmak istiyoruz. Soğuk kış aylarında üşümelerini az da olsa engellersek ne mutlu bize. İlçelerimizle birlikte yoğun bir çalışmayla kısa bir süre içinde yardımlarımızı topladık, yarın da yerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi. 

 
"MUTLU VE GURURLUYUM"
Fotoğrafı çeken gazeteci Sinan Aydın, anlamlı bir kampanyaya vesile olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Aynı zamanda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin ödüllü foto muhabiri unvanını elinde bulunduran Sinan Aydın, fotoğrafın hikayesini ise şöyle anlattı: "Bir kış günüydü. Gazete için kış fotoğrafı çekmek üzere sabahın erken saatlerinde yola koyulmuştum. Sıklıkla gittiğim ve herzaman iyi malzeme çıktığını düşündüğüm Kazımyurdalan Mahallesinde gezinirken, üşüyen çocuğa rastladım. O anı önce çocuğa haber vermeden, sonra ise elim deklanşorde çocuğa habersizce seslenerek fotoğrafladım. Sabah Gazetesinde birinci sayfadan kullanılan bir fotoğraftı. Erzurum'da zorlu kış şartlarını en iyi anlatan fotoğraflardımdan biridir. Anlamlı bir kampanyaya öncü olduğu için mutlu ve gururluyum" dedi. 
Etiketler : Erzurum, çocuk, Suriye, kampanya,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler