SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Erzurumlu üşüyen çocuk Suriyeli çocukları ısıttı!
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm ERZURUM Haberleri | 08.01.2014 15:02:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'da bir kış günü Sabah Gazetesi Erzurum Bölge Temsilcisi Sinan Aydın tarafından Kazımyurdalan Mahallesi'nde çekilen kış fotoğrafı, zaman sonra bir yardım kampanyasının fotoğrafı olarak kullanıldı. Kazımyurdalan'lı üşüyen çocuk, Türkiye'de kalan Suriyeli çocukları ısıttı. AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları tarafından başlatılan 'Sen Üşürsen Ben Uyuyamam' adlı yardım kampanyasında, deneyimli gazeteci Sinan Aydın'ın Kazımyurdalan mahallesinde bir kış günü çektiği üşüyen çocuk fotoğrafı kullanıldı. Gazetede de o dönem birinci sayfadan kullanılan üşüyen çocuk fotoğrafı, başta Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar ile Türkiye'de yaşayan ve yardıma muhtaç olan fakir çocukların sembolü oldu.
.jpg)
FOTOĞRAFA BAKAN YARDIMA KOŞTU
Üşüyen çocuk fotoğrafı, AK Parti Genel Merkezi tarafından kampanya fotoğrafı oldu. Kazımyurdalan'lı üşüyen çocuğun fotoğrafı kullanılarak afişler, broşürler, kataloglar ve dev pankartlar hazırlatıldı. Türkiye'nin dört bir tarafına dağıtıldı. 81 vilayetteki AK Parti Gençlik Koları Başkanlıkları aracılığı ile vatandaşlar yardım kampanyasına çağırıldı. Fotoğrafı gören yardıma koştu. Erzurumlu üşüyen çocuk, Suriyeli üşüyen çocukları ısıttı.
.jpg)
YARDIM TIR'I YOLA ÇIKTI
AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı'nın, Suriyeli sığınmacılar için hazırladığı yardım malzemeleri, Hatay ve Kilis'teki sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıktı. AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sen Üşürsen Ben Uyuyamam" kampanyası kapsamında, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için yardım malzemeleri toplandı. Kampanya kapsamında toplanıp, Ak Parti İl Başkanlığı önünde bir TIR'a yüklenen yaklaşık 50 bin parça giyim malzemesi Hatay ve Kilis'teki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıktı. AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar, "10 bin kadın, 10 bin erkek ve 19 bin çocuk için topladığımız giyim malzemelerini Suriyeli sığınmacılara ulaştırmak istiyoruz. Soğuk kış aylarında üşümelerini az da olsa engellersek ne mutlu bize. İlçelerimizle birlikte yoğun bir çalışmayla kısa bir süre içinde yardımlarımızı topladık, yarın da yerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.
.jpg)
"MUTLU VE GURURLUYUM"
Fotoğrafı çeken gazeteci Sinan Aydın, anlamlı bir kampanyaya vesile olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Aynı zamanda Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin ödüllü foto muhabiri unvanını elinde bulunduran Sinan Aydın, fotoğrafın hikayesini ise şöyle anlattı: "Bir kış günüydü. Gazete için kış fotoğrafı çekmek üzere sabahın erken saatlerinde yola koyulmuştum. Sıklıkla gittiğim ve herzaman iyi malzeme çıktığını düşündüğüm Kazımyurdalan Mahallesinde gezinirken, üşüyen çocuğa rastladım. O anı önce çocuğa haber vermeden, sonra ise elim deklanşorde çocuğa habersizce seslenerek fotoğrafladım. Sabah Gazetesinde birinci sayfadan kullanılan bir fotoğraftı. Erzurum'da zorlu kış şartlarını en iyi anlatan fotoğraflardımdan biridir. Anlamlı bir kampanyaya öncü olduğu için mutlu ve gururluyum" dedi.
En Son Haberler
-
Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal’ın acı günü
Başkan Ahmet Dal’ın annesi Hacı Zuhal Dal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
-
Büyükşehir'den 5 bin aileye Ramazan desteği
Sekmen: Vatandaşlarımızın hem iftarlık hem de sahurluk üç çeşit yemek ihtiyaçlarını veriyoruz
-
Memet Aca, kimsesiz yaşlı kadını sevindirdi...
Memet Aca kimsesiz yaşlı kadının evini baştan aşağı yenileyecek…
-
Aca, yüzlerce dar gelirli ailenin yüzünü güldürdü…
Hayırsever iş insanı Memet Aca, yüzlerce dar gelirli aileye yardım kolisi dağıttı.
-
Erzurum, gölet yapımında Türkiye’ye örnek şehir...
Sekmen, yapılan göletlerle şehirdeki büyük ve küçükbaş hayvan popülasyonunun arttığını kaydetti.
-
Elmalı’dan emeklileri mutlu eden gezi
Avukat Ebubekir Elmalı, emeklileri Mardin ve Şanlıurfa gezisine götürerek unutulmaz anlar yaşattı.
-
Elmalı Dadaş boksörlerle yemekte buluştu
Av. Ebubekir Elmalı, kentteki boksörler ve antrenörlerle bir araya gelerek yemek programı düzenledi.
-
Elmalı Aysima’yı Unutmadı
Erzurum’un Abisi Avukat Ebubekir Elmalı fanatiklerin yaraladığı Aysima’yı Unutmadı.
-
Espor Akademisi Erzurum'da açıldı
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek Espor Akademisi, törenle hizmete açıldı.
-
Yeni evlenecek çiftlere Elmalı piyangosu vurdu!
Elmalı, müjdeyi verdi. Hem gelin arabası tahsis edecek, hem de altın takacak…





