Erzurum'un artık Güncel TV'si var

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 30.06.2013 13:43:00

RADARHABER / ERZURUM

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Y erel (T3) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi yapıldı. İhaleye katılan REK medya A.Ş (Güncel Medya) Erzurum’da Televizyon yayın hakkı aldı. 1992 yılından beri yayıncılık sektöründe olan REK Medya A.Ş, Radyo, Gazete, Dergi yayıncılığından sonra şimdide TV yayıncılığına soyundu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Yerel (T3) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesine giren REK Medya A.Ş(Güncel Medya) televizyon yayın hakkını aldı. RTÜK(Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) merkezinde yapılan ihaleye REK Medya A.Ş adına Genel Müdür Recep Kapucu katıldı.

RTÜK İLAN ETTİ

RTÜK Kendi resmi internet sitesinde ihaleye katılan ve yayın hakkı kazanan kuruluşları ilan etti. “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Erzurum iline yönelik, Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi 27 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir” denilerek Erzurum’dan ihaleyi kazanan kuruluşlar açıklandı. Erzurum’da yayıncılık sektöründe başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten REK Medya A.Ş (Güncel Medya) Genel Müdürü Recep Kapucu, bundan sonra medyanın tüm alanlarında faaliyet göstereceklerini söyledi.

İLKELİ YAYINCILIK

1986 yılından beri aktif gazetecilik yaptığını belirten Güncel Medya Genel Müdürü Recep Kapucu, kurum olarak hedeflerinin büyük olduğunu açıkladı. Kapucu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardır alaylı biri olarak mesleğimi sürdürüyorum. Çok sayıda ulusal gazetede muhabir ve temsilci olarak çalıştım. 1992 yılında Erzurum’un ve doğunun ilk özel radyosunu kurdum. Daha sonra kurduğum internet gazetesi www.gazeteguncel.com, herkes tarafından iyi bilinmekte ve takip edilmekte. Aynı şekilde 2010 yılında çıkarmaya başladığım aylık Güncel Times dergisi 32. sayısına ulaştı. Erzurum tarihinde bir dergi ilk defa bu kadar uzun süreli çıktı. Tabi, dost ve arkadaşlarımızın emeği de üzerimizde çoktur. Onların destekleri ve katkılarıyla sürekli büyüdük. İşte şimdide Dostlarımızdan aldığımız desteklerle TV yayıncılığı işine girdik.”

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAYINDA

Türkiye’de mevcut yayınların son bulacağını, dijital TV yayıncılığının başlayacağını da kaydeden Genel Müdür Kapucu, ”Türkiye dijital yayına geçiyor. Ulusal yayın yapan TV’lerin ihalesi yapıldı. 33 ulusal kanal ihaleyi kazandı. Bunlarla birlikte bizde dijital yayına bağlayacağız. Ama dijital yayına geçmeyi beklemeden günümüz teknolojisiyle önümüzdeki günlerde yayına başlayacağız” dedi. Kimsenin önünde eğilmeyeceklerini ve ilkeli yayın yapacaklarını ifade eden Genel Müdür Recep Kapucu, “Kurum olarak bugüne kadar kimsenin önünde eğilmedik, kimsenin adamı olmadık. Bundan sonrada kimsenin önünde eğilmeyeceğiz ve hiç kimsenin adamı olmayacağız. Eskiden olduğu gibi, yine dostlarımız ve arkadaşlarımızla aldığımız destekle TV yayıncılığında da zirve yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Öte yandan, Kapucu Güncel TV yayınlarını Erzurum’un tüm ilçeleri ve köylerine de ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

 

Etiketler : Erzrum, güncel, Kapucu, REK,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler