ESAV gurbetteki Dadaşları buluşturdu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 04.08.2013 04:21:00
Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı(ESAV), gurbetteki Dadaşları iftarda buluşturdu.
ESAV gurbetteki Dadaşları buluşturdu

RADARHABER / ERZURUM

Merkezi Ankara’da bulunan Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), düzenlediği iftar yemeğiyle gurbetteki Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Mamak Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen program, Mamak Meydanında gerçekleştirildi. 2 bin kişilik planlanan iftar programı, katılımın yoğun olması nedeniyle yaklaşık 3 bin kişiye çıktı. Çorba, mantar, karışık tas kebap, pilav, tatlı ve çeşitli salatalarla süslenen iftar menüsünde, termoslarla çay ikramı da yapıldı. İlahiler eşliğinde huzur içerisinde açılan iftardan sonra, diğer programa geçildi.

ESAV BAŞKANI AKSUNGUR BİR KONUŞMA YAPTI

Programın sunuculuğunu Halk Ozanı Şerif Çöpürgensli yaptı. Çöpürgensli, anons arası okuduğu şiirlerle tecrübesini konuşturdu ve katılımcılardan bol bol alkış aldı. Programın açılış konuşmasını yapan ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve ESAV Mamak Şube Başkanı Recep Güleç’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Aksungur, ‘’Amacımız Erzurum Kültür ve Medeniyetini unutturmamak ve gurbetteki Dadaşlara Erzurum’un manevi havasını teneffüs ettirmek’’ dedi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise programa gösterilen yoğun ilgiden çok memnun kaldığının belirterek, ‘‘Mamak böyle kalabalık bir organizasyona ev sahibi olduğu için çok mutlu’’ dedi. Daha sonra sırasıyla Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Sayıştay Başkanı Doçent Doktor Recai Akyel kısa bir selamlama konuşması yaptılar. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak ve Adnan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’ de programa telgraf göndererek duygu ve düşüncelerini ilettiler. Çok sayıda bürokrat, iş adamı ve sivil toplum örgütü temsilciler ile yoğun bir hemşeri grubunun katıldığı iftar programı, büyük ilgi gördü.

ZEKİYE ÇOMAKLI AYAKLA ALKIŞLANDI

Halk Müziği sanatçısı Yıldırım Budak, türküleriyle katılımcıları coşturdu. Halk ozanları Beyzade Aslan, Ali Oltulu ve Muhsin Vural yaptıkları atışmalarla katılımcıların beğenisini kazandı. Erzurum Erkek Barlarının ‘Tey Teyy Teyy’ sesleri, binlerce kişiden ‘Can Cann Caannn’ diye karşılık buldu. Daha sonra sahne alan Erzurumlu şair Zekiye Çomaklı, ‘DADAŞ KIZIYIM’ şiirini okurken duygusal anlar yaşandı. Çomaklı Katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Türk Halk Müziği sanatçıları Muhlis Kaya, Semra Algül Oflaz, Nurullah Akçayır okudukları birbirinden güzel parçalarla geceye renk kattı. Katılımcılar, Erzurum yöresine ait türkülerle halay çekip doyasıya eğlendiler. 

Etiketler : Erzurum, gurbet, ESAV, iftar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler