Hastaneye girişi engelleyen yol!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 02.05.2018 14:47:00
Yakutiye Araştırma Hastanesi´nde engellilerin geçişini engelleyen yol!
Hastaneye girişi engelleyen yol!

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi girişinde bulunan engelli yolu, engellilerin geçişine kapatılarak tepki çeken bir uygulama yürütülüyor. İlin yanı sıra bölgeye de hizmet veren Yakutiye Araştırma Hastanesi´nin olduğu bina, geçtiğimiz yıllarda ek binalarla büyütülerek vatandaşa daha modern bir hizmet vermek amaçlanıyordu. Ancak hastane girişinde uygulanan muamele, Üniversite hastanesine yakışmayan görüntüler ortaya çıkarıyor. Yakutiye Araştırma Hastanesi´nin giriş bölümünün iki ayrı noktasına uzunca merdiven bloku konulmuş, ortasına ise engellilerin tekerlekli sandalye ile geçişini kolaylaştırmak için engelli yolu yapılmış. Buraya kadar her şey normal ancak, engelliler için yapılan yol, nedendir bilinmez geçişe kapatılmış.

 

ENGELLİLERİ ENGELLEYEN YOL

 

Her gün yüzlerce vatandaşın gerek muayene olmak gerekse hasta ziyareti için geldiği Yakutiye Araştırma Hastanesi, girişte engelli vatandaşlar için büyük sıkıntılara neden oluyor. Tekerlekli sandalyede hastaneye gelen vatandaşlar, girişte engelli yolunun kapatılmış olması nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. Kimi akrabalarının sırtında merdivenlerden çıkarılıyor, kimi ise arabası ile birlikte merdivenlerden taşınarak hastaneye girişi sağlanıyor. Tepki çeken uygulamaya yetkililerden şuana kadar bir açıklama yapılmazken, engellilerin geçişini engelleyen yolun neden ve hangi akla hizmet kapatıldığı, ne zaman tekrar hizmete açılacağı soruları ise cevap bekliyor.

 

 

ŞEBEKE SORUNU İSE BAŞKA BİR DERT

 

Hastanede bir diğer sorun ise, binanın şehir merkezinde olmasına rağmen birçok noktada telefon çekmemesi. Hasta yakınları ve görevli doktor ve hemşireler, şebeke olmaması nedeni ile telefonla konuşmak için ya kapı önüne çıkıyor, ya da koridorlarda dakikalarca dolaşarak şebeke arıyor. Hasta ve refakatçılara sık sık memnuniyet anketlerinin doldurulduğu Yakutiye Araştırma Hastanesi´nde, aylardır devam eden bu tür sorunların giderilememiş olması, ‘Üniversite hastanesine yakışmayan görüntüler´ olarak yorumlanıyor. (GÜNEBAKIŞ) 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler