Her şehide bir fidan

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 19.04.2018 16:01:00
AGD tarafından “Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz De Bir Fidan Dikin” projesi kapsamında...
Her şehide bir fidan

 

Dilek BAYRAK'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından “Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz De Bir Fidan Dikin” projesi kapsamında Erzurum´da öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleşti. 7´den 70´e onlarca Erzurumlu ile birlikte Pazar günü Paşapınarı mevkiinde fidanlar toprakla buluştu. Dikim alanına “AGD MGV HATIRA ORMANI” ismi verilirken, Etkinliğe AGD Ortaokullar Komisyonunun ortaokullu öğrencileri katıldı

 

AGD Erzurum Şube Başkanı Celal Alğan “Çanakkale cephesinde şehitlik makamına erişen 250 bin vatan evladını rahmetle anıyoruz. Bizler Çanakkale cephesindeki direniş ve toprak savunmasını salt manada bir savaşın parçası olarak görmüyoruz. Bu savunma bir inanç ve duruşun tezahürüdür. Emperyalizmin İslam Coğrafyasını işgal etme planlarına karşı kazanılan Çanakkale Zaferi biz gençlerin önünde duran ve tarih bilinci anlamında bizlerin farkındalığını artıran tarihi bir vakadır. Tarih direnip şehit düşenlere de dilenip zelil düşenlere de tanıktır.

 

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Çanakkale Zaferinin toplumun hafızasından silinmemesi için her yıl anma ve anlama etkinlikleri düzenlemekte ve bizim gibi genç kardeşlerimizin tarih bilinci kazanması için gayret göstermekteyiz. İslam Peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed (sav)´in bir hadisinde aktarılan ‘Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur´ sözü tüm insanlık için anlaşılması gereken bir sözdür. Bu bağlamda Efendimiz (sav)´in sözünü düstur edinerek yola çıktık ve çevre duyarlılığı ile tarih bilincini ön plana çıkararak “Toprağa Düşen Her Fidan İçin Siz De Bir Fidan Dikin” temalı bu etkinliği gerçekleştirdik. Katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

Etkinliğe katkılarından dolayı Erzurum Orman İşletmesi Müdürlüğüne ve katılan herkese teşekkür eden AGD´liler, Fidan dikme etkinliklerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini duyurdular.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler