İki eşini de şehit veren kadın Afrin'e gitmek istiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 28.02.2018 15:00:00
Erzurum´da iki kocasını da teröre şehit veren Nezahat Üstündağ, gönüllü askerlik başvurusu yaptı.
İki eşini de şehit veren kadın Afrin'e gitmek istiyor

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Geçtiğimiz yıl kurduğu Erzurum Şehit Gazi Güvenlik Dul ve Yetimler Yardımlaşma Derneği´nin başkanlığını yapan 4 çocuk annesi Nezahat Üstündağ, gönüllü olarak askere gitmek için yazdığı dilekçesini, Asker Alma Bölge Başkanlığı yetkililerine teslim etti. Afrin´deki güvenlik güçlerine destek olmak için başvuruda bulunduğunu söyleyen şehitler eşi Üstündağ, şöyle konuştu:

 

''AFRİN´E GİTMEK İSTİYORUM''

 

"Benim şehidim çok. Afrin´e destek vermek için seve seve bugün askerlik şubesine dilekçe vermeye geldim. Biz Erzurum´un Nenehatunlarıyız. Nezahat onbaşılar, Kara Fatmalar bizden çıkar. Biz şehit eşleri olarak her zaman onların yanında hazır ve nezir olduğumuz belirtmek için başvurduk.''İki eşini de şehit verdiğini hatırlatan Erzurum Şehit Gazi Güvenlik Dul Ve Yetimler Yardımlaşma Derneği Başkanı Nezahat Üstündağ, ´´ Ailemeden 15´e yakın şehit ve gazim var. Benim kadar kimse vatanını sevemez. Afrin´e gitmek istiyorum. Hiçbirşey yapamazsam askerlerimize bir sıcak çorbadamı yapamıyorum? Biz vatanla gelmişiz vatanla gideceğiz, harpla geldik harple gideceğiz. Başka yolu yok'' ifadelerini kullandı.

 

SON ÇOCUĞUNUN İSMİ HATIRA KALDI

 

Şenkaya ilçesine bağlı Dokuz Elma köyünde yaşadıkları dönemde severek evlendiği aynı zamanda köy korucusu olan ilk kocası Mühendis Üstündağ´ın 1987 yılında teröristler tarafından kurşuna dizilerek şehit edildiğini belirten Nezahat Üstündağ, '' İlk kocamdan Serkan ve Vildan adlarında 2 çocuğum oldu. Daha sonra töre gereği aile meclisi kararıyla eşimin kardeşi Ekrem Üstündağ ile evlendirildim. İkinci kocamdan da Serhat ve Hatıra adında iki çocuğum oldu. Hatıra´ya 6 aylık hamilyedim ki 1992 yılında yine köyümüzü basan terörister, Ekrem´i devlete muhbirlik yaptığıni iddia ederek kurşuna dizdiler. Son çocuğumun ismini, şehitlerimden bana kalan son armağan olsun düşüncesiyle Hatıra koydum'' diye konuştu.

 

''ASKERE SU VERİRİM''

Teröristlerin şehit ettiği kardeşler için ´onlardan doğanları da öldüreceğiz´ yazılı tehdit notu bırakması üzerine dönemin Erzurum Valisi Mehmet Ağar´ın talimatı ile bir gece kamyon kasasında köyü terkederek Erzurum il merkezine yerleştiğini anlatan Nezahat Üstündağ, ''Yaşadığım yer güvenlik gerekçesiyle gizli tutuluyordu. İlk zamanlar evlere temizliğe giderek çocuklarıma baktım. Geldikten 10 yıl sonra şehitlik maaşı bağlandı. Çocuklarımın hepsi okudu ve gerekirse vatan için şehit olmaya hazırlar. Şubeye verdiğim dilekçemin öne alması için ricada bulunacağım. Belki orada bizlere ihtiyacı olanlar vardır. Hiçbirşey yapamasak birtane su damı götürüp bir askerimize yorgun argın veremyoruz? Allahın izniyle  Afrin´e gitmek için hazırız'' dedi. (GÜNEBAKIŞ)

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler