İş adamı Mehmet Aca iddiaları belgelerle yalanladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 18.12.2020 23:51:00
Erzurumlu iş insanı Mehmet Aca, hakkındaki söylentileri belgeleriyle yalanladı.
İş adamı Mehmet Aca iddiaları belgelerle yalanladı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da bir belediyeden 2 milyon liraya satın aldığı bir arsayı 20 milyon lira karşılığında başkalarına sattığı yönündeki iddialarla gündeme gelen Erzurumlu iş insanı Mehmet Aca, hakkındaki söylentileri belgeleriyle yalanladı. Erzurum’da bir belediyeden 2 milyon liraya satın aldığı bir arsayı 20 milyon lira karşılığında başkalarına sattığı yönündeki iddialarla gündeme gelen Erzurumlu iş insanı Mehmet Aca, hakkındaki söylentileri belgeleriyle yalanladı. Mehmet Aca, bahse konu arsayı herhangi bir belediyeden değil, Migros Anonim Şirketi’nden satın aldığının altını çizerek, “Bu ayrıntı bile hakkımdaki iddiaların ne kadar mesnetsiz olduğunu ortaya koyuyor” dedi. 

 

’İMAR İDDİASI DA YALAN, SATILDIĞI İDDİASI DA…’’ 

 

Erzurumlu iş insanı Mehmet Aca, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Belediyeden satın aldığım iddia edilen arsanın mülkiyet anlamında hiçbir belediyeyle ilgisi bulunmamaktadır ve arsa Migros Anonim Şirketi'nden satın alınmıştır. İlaveten bir başka iddia ise, satın alındıktan hemen sonra bu arsayla ilgili olarak imar düzenlemesine gidildiği yönündedir. Ne var ki, o arsada imar düzenlemesi, bundan 14 yıl önce, yani 2006 yılında yapılmış. Yani bu arsayı aldıktan sonra imara açtırdığım iddiası da, külliyen yalandır. Şahsımla ilgili olarak asılsız bir diğer iddia ise, satın aldığım bu arsayı 20 milyon liraya başkalarına sattığım yönündedir ve bu da yalandır. Arsayı hiç kimseye satmadığım gibi, bu arsa üzerinde yapılacak olan imalatlara ilişkin aldığım belediye ruhsatı da kayıtlardadır. Her türlü tapu kaydı, belge ve ruhsatın yanı sıra, söz konusu ruhsatların tanzimi için belediyeye ödediğim harçlar da kayıtlıdır, belgelidir. Dolayısıyla söz konusu arsa üzerinden şahsımla ilgili olarak ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır, iftiradır!” 

 

’YATIRIM YAPANLARA ENGEL OLUYORLAR’’ 

 

Kendisinin ülke ekonomisine bugüne kadar katkı sunmuş birçok yatırıma imzasını attığını vurgulayan Mehmet Aca, “Ben Türkiye’nin birçok ilinde yatırımları bulunan ve ayrıca Erzurumlu olmaktan da kıvanç duyan birisiyim. Memleketine yatırım yapmaktan başka bir muradı  olmayan bir iş insanı için bu tarz iddialar ve iftiralar, gerçekten üzüntü vericidir. Bu manada şahmısın hedef gösterilmesi de, beni derinden yaralamıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki; bu zihniyet Erzurum'a yatırım yapılmasının önündeki en büyük engeldir. Ellerinde söylediklerimin aksine bir belge varsa, hiç durmasınlar, hakkımda derhal savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar! Ben onlarla ilgili hukuki süreci başlatıyorum. Yılmadan, yorulmadan, Erzurum için elimden gelen gayreti göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler