Kadın STK'lar Bayan Müdür İstiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 08.11.2016 10:07:00
Erzurumlu Kadın STK'lar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bir kadın müdür atanmasını istediler.
Kadın STK'lar Bayan Müdür İstiyor

RADARHABER / ERZURUM 

Sayın Sağlık Bakanımız ve Değerli Milletvekillerinden beklentimiz var diyen Erzurumlu Kadın STK'lar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bir kadın müdür atanmasını istediler. Akşam yemeğinde bir araya gelen Erzurum Gönüllü Anneler Derneği Başkanı İnciser Azak, Kadın ve Gençleri Destekleme Derneği Başkanı Ayfer Kayacı, Türk Anneler Derneği Başkanı Filiz Pasin, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı ile Eğitim ve Meslek Edindirme Derneği (EMED) Başkanı Ayşe Gürcan, siyasilere taleplerini ortak bir bildiri yayımlayarak duyurdular. 

"DEVLETİNİ SEVEN AMA CEZALANDIRILAN BİR İL"

Kadın STK'ların başkanları tarafından yayımlanan bildiride, şöyle denildi: "Erzurum her zaman devletin yanında olmuş, hem anahtar hem de kilit konumunda bir şehir olmasına rağmen, ne hikmetse 'devletini seven ama cezalandırılan bir il' olmaktan öteye gidememiştir. Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. İl Müdürlüğünü vekâleten atanan ve yıllardır İl Müdürlüğünde görev yapan kadın Müdür Vekili Şermin Zil yürütmektedir. Şermin Zil, tam yerinde bir isimdir. Her ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gerçekten bir kadın gerekli.

"ŞERMİN ZİL'iN ASALETEN ATANMASINI İSTİYORUZ"

Çünkü kadın ve aileden sorumlu müdürlüğe en çok işi düşen ne yazık ki yurdumun kadınları. Kadın Kadının derdini daha iyi anlar. Bu kurumda yetkililerinin çoğunluğu erkek. Erkeklere karşı değiliz, onlar başımızın tacı ama Anadolu kadını derdini anlatmak için karşısında yetkili bir kadın arıyor. Erzurum da görev yapan Kadın Sivil Toplum Örgütlerinin bir isteği var. Şu anda o makamda vekâleten görevli Sayın Şermin Zil’in bu göreve asaleten atanmasını siyasilerimizden talep ediyoruz. Biz Erzurum'da görev yapan kadın STK'lar olarak başta Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ olmak üzere, Erzurum Milletvekilleri Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Sayın Orhan Deligöz, Sayın İbrahim Aydemir, Sayın Zehra Taşkesenlioğlu, Sayın Prof.Dr.Kamil Aydın vasıtası ile çözüleceğine ve seçimden seçime oy potansiyelini artırmak için kullanılmadığımıza inanmak istiyoruz.Saygılarımızla…"

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • vatandaş 08.11.2016 06:11:14

    Feminizm bir ideoloji midir?

En Son Haberler