Kampanyayla 4 şehit ailesine ev verildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.08.2016 12:27:00
“El verin Ev alalım” kampanyası kapsamında Erzurum’daki 4 şehit ailesine ev verildi.
Kampanyayla 4 şehit ailesine ev verildi

RADARHABER / ERZURUM
 
İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından şehit ailelerine ev alınması için düzenlenen “El verin Ev alalım” kampanyası kapsamında Erzurum’daki 4 şehit ailesine ev verildi. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ev teslim törenine Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Bünyamin Özbek, Marmara Oltulular Dernek Başkanı Fatih Hiçdurmaz, Özbağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Özbağ ve şehit yakınları katıldı.
 
Vali Yardımcısı Özdemir , burada yaptığı konuşmada İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan anlamlı kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti. Şehitliğin önemine değinen Özdemir, “Şehit yakınları konusunda yapılan anlamlı çalışmalar konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Şehit Yakını ve Gazilere ilişkin hizmetlerimiz artarak devam ederken, bizler de her zaman şehit ailelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi. Zil ise kampanyaya emeği geçenlere teşekkür ederek, şehit yakınları ve gazilere yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.
İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Bünyamin Özbek ise ev verilen şehit yakınlarının Erzurum Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlendiğini belirterek, yerel federasyonlar içerisinde en büyük kampanyayı gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
 
 
Kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü belirten Özbek, şunları söyledi: “İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanımız Sayın Ahmet Ağırman, yetkili makamlarla görüşerek şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak adına Erzurum’da üç şehit yakınına ev almak için çalışmalar yaptı, kampanyamıza olan yoğun talep doğrultusunda 4 ev alınmasını sağladık. Bizler bu vatanda rahat yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Biz Erzurum olarak en fazla şehit veren illerin içerisinde yer alıyoruz. Dadaş orada bu vatan için canını nasıl veriyorsa bizde burada onun emanetine sahip çıkmak için yoğun gayret içerisindeyiz. Dünyanın dört bir yanından gerek hemşerilerimizin, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın büyük bir desteğine ve teveccühüne dönüşen, şehit yakınları için ev alma kapsamında yürütülen kampanyanın Kardelen Tv de ki tanıtım programı yoğun ilgi gördü. İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun hazırladığı bu proje, bir Sivil Toplum Kuruluşunun, kamuoyunda güven kazandığı takdirde ne gibi büyük projeler üstlenebileceğinin göstergesi oldu. Kampanyamız Diğer Dernekler Federasyonları için yol gösterici oldu. Kampanyamıza destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”
Konuşmaların ardından çeşitli tarihlerde şehit olan Kürşat Güneş, Orhan Dilekçi ve Kadir Kayveni’nin ailelerine ev verildi. Şehit Mehmet Şimşek’in annesi Hazal Şimşek’e ise yeni bir kiralık ev imkanı sağlandı.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler