Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği toplantısı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 24.11.2013 09:53:00
Kamu-Üniversite ve Sanayi İşbirliğinde 21. Bölgesel Toplantısı Erzurum'da düzenlendi.
Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği toplantısı

RADARHABER / ERZURUM
Türkiye’nin Bilim ve Teknoloji ile kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2023’e 10 kala Kamu-Üniversite ve Sanayi İşbirliğinde 21. Bölgesel Toplantısı Erzurum'da düzenlendi. ATA Teknokent düzenlenen toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve davetliler katıldı.Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği toplantısında, üniversiteler, sanayi kuruluşları ve destekleyici kuruluşlar bir araya geldi. Erzurum, Erzincan ve Bayburt'tan gelen katılımcılar işbirliğine ilişkin fırsatlar ve çözüm önerilerini ele aldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay,"Sanayi ve Üniversite arasındaki iş birliğinin daha sıkı sağlanması gereklidir. Bilim ve teknolojinin ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Üniversitelerinde bir yandan yaptıkları eğitim programlarıyla bu konuda yardımcı olmaları lazım. Bu toplantıyı önemsiyor ülkenin ekonomisinin gelişmesinde katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda da herkesin bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.
 
"AKDEMİR, ERZİNCAN'I ANLATTI"
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasının devamında Erzincan hakkında bilgi verdi. Akdemir, " Erzincan sanayi yapısını tamamlamış üniversite bakımından gelişmiş bir şehirdir. İşsizlik bakımından Türkiye'de %6 oranındadır. İlimizin gelişmesi ve planlı bir şekilde ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Önemli eksikliklerimizden bir tanesi Ar-Ge'den uzak durmamızdır. Sanayicileri, bilim adamlarını, üniversite öğrencilerini buluşturacağımız bir teknokentimiz bulunmamaktadır. Teknokenti şehrimize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu toplantı gelişmemiz için iyi fırsat olacaktır." dedi.
 
"KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE GELEMEDİK"
Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinde istenilen seviyiye gelinmediğini ifade eden Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği yıllardır tartışılan bir konudur. 50 yıllık tartışma neticesinde istediğimiz seviyeye geldik mi desek zaten gelseydik şuan bu toplantıyı gerçekleştirmezdik. Geldiğimiz nokta küçümsenecek bir nokta değildir. Ama daha da çok gelişmemiz lazım. Ben özellikle bu konuda dağınıklık görüyorum. Çocuklar çocukken güzel iş birliği yapıyorlar. Ama özellikle liseyi bitirdikten sonra birbirlerine tamamen düşman oluyorlar. Buda eğitimcilerin bu konuda yeteri kadar eğitim vermemelerinden kaynaklanıyor. İş birliği yapmakta o kadar zorlanıyoruz ki. Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği sıralamasında dünyada 69. sıradayız.2023 yılında ülkemizin ilk on ekonomi arasına girmesi için çalışıyoruz. Bu sebeple çok çalışmaya ihtiyacımız var. Arkamızdan gelen çocuklarımızın iyi yaşaması için iyi önderlik, iyi rehberlik etmemiz gerekiyor. " dedi.
 
"BU TOPLANTIDA BULUNAN PAYDAŞLARIMIZ BİRİNCİ POLİTİKA DÖKÜMANINI MUTLAKA BİLMELİDİRLER"
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ise,"Bu toplantıyı yapmamızdaki amaç, bölgesel olarak (Erzurum, Erzincan ve Bayburt) Ar-Ge ve yenilikçilikle ilerlemesinin hızlandırılması yönünde Kamu-Üniversite-Sanayi üçgeninin ortak çaba ve çalışmalarına bir temel oluşturulmasını sağlamaktır. Üniversitelerin ürün ile süreç iyileştirme ve geliştirme odaklı projelerinin bölge sanayisinde can bulması kamunun buna aracılık etmesi, bilimin sanayiye dönüşmesi hedeflenmektedir. Bu toplantılarda bulunan bütün paydaşlarımız birinci politika dokümanını mutlaka bilmelidirler. Herkes birbirine bıraktığında bakıyorsunuz ortada ürün yok. Bu toplantının temel amaçlarından birisi de budur. Kamu-üniversite ve sanayi işbirliğinde olacak. Ar-Ge anlamında harcayamayacağımız kadar çok para var. Kamu, üniversite görevini değiştirerek yoluna devam edecek. Özel sektör de dahil olmak üzere üç kesimi sıçrama yaparak gelişmelerini sürdürmektedir. Bize durmak yakışmıyor." şeklinde konuştu.Toplantı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt’un sunumuyla devam etti.
 
Etiketler : Erzurum, işbirliği, hastane, kamu,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler