Kan davalılardan 35 yıl sonra barış süreci!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 16.06.2013 06:48:00
Tekman'da aralarında 35 yıldır kan davası bulunan Polat ve Koçak aileleri düzenlenen barış yemeğiyle barıştırıldı.
Kan davalılardan 35 yıl sonra barış süreci!

RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum'un Tekman ilçesinde aralarında 35 yıldır kan davası bulunan Polat ve Koçak aileleri düzenlenen barış yemeğiyle barıştırıldı. 
Tekman'ın Yukarı Hanbey Köyünde 35 yıl önce meydana gelen olaylar nedeniyle aralarında kan davası oluşan Polat ve Koçak aileleri, İncesu Köyünden Abdullah Özer, Aşağı Hanbey Köyünden İsmail Erata ve Karatepe Köyünden Burhanettin Efe'nin girişimleri ile başlayan barış süreci bugün son buldu.İki aile arasında çıkan kavgalarda 7 kişi hayatını kaybetmişti.Tekman Yatılı Bölge Okulunda verilen yemek ile bir araya gelen iki aile sakinleri, barışarak ayrıldılar.

BARIŞ YEMEĞİNE KAYMAKAM ÖNCÜLÜK ETTİ
Barış yemeğinde öncülük eden Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Şeyh Sıddık Fırat, Tekman Müftüsü Necati Işık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdurrahim Fırat, Tekman eski Belediye Başkanı İhsan Gök, Tekmanlılar Dernek Başkanı Aydın Gürhan'ın yanı sıra Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan ile Belediye Başkan Vekili Turkaya Bulak, İlçe Başkan Vekili Ahmet Uğur Budak, diğer aile reisleri ve yoğun katılımla barış sağlandı. 

BARIŞ SÜRECİ AİLELERİ MUTLU ETTİ
Barış sürecinin başlaması ile öncü Sıddık Fırat, "Her iki ailede yıllardan beri birbirlerinden adam vurup birbirleri ile kin sürmüşlerdir. Bugün bu barış ile aralarındaki kan davaları sona ermiş ve bir araya gelmişlerdir. Bu barış gerek onlar için ve gerekse ilçemiz için hayırlı olsun. Liderimiz Kur'an-ı Kerimin altında geçerek barışı kabul eden her iki ailenin efradına teşekkür eder ölenlere Allahtan rahmet dilerim." dedi. Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur'da, " Yıllar önce aralarında husumet olan iki aileyi barıştırmak amacı ile mücadele eden aracılarımıza teşekkür ederim. Bu ilçemiz için bir eksiklik olduğu kanaatindeydim böyle bir günde emeği geçen herkese teşekkür eder Allah bir daha böyle olaylar ile bizleri bir araya getirmesin. Her zaman barış ve huzur olmasını temenni ederim." diye konuştu. 
Etiketler : Tekman, kan, barışaile,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler