Kazı çalışmasını duyan Erzurumlu koştu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 30.09.2016 09:15:00
Çalışma sırasında, Osmanlı döneminden kaldığı belirtilen su kanalları ortaya çıktı.
Kazı çalışmasını duyan Erzurumlu koştu!

RADARHABER / ERZURUM
 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan yağmur suyu altyapısı çalışmaları sırasında, Osmanlı döneminden kaldığı belirtilen su kanalları ortaya çıktı. Kazı çalışması kısa sürede halk arasında define ve yeraltı şehri söylentilerini de beraberinde getirdi. 
 
Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi'nde iş makineleriyle yapılan kazı çalışmasında yerin yaklaşık 6 metre altında Osmanlı döneminden kalma su kanalları bulundu. Belediye işçileri tarafından kanalların etrafı topraktan titizlikle temizlendi. Kazı çalışması, ‘define ve yeraltı şehri bulundu’ söylentisi üzerine meraklı vatandaşların ilgi odağı haline geldi.
 
Çok sayıda vatandaş kazı yapılan alanın etrafına kısa sürede toplanarak meraklı gözlerle çalışmayı izlemeye başladı. Bazı vatandaşların define ve yeraltı şehri bulunduğu söylentisini çıkarttığı görüldü. Belediye yetkilileri ise define ve yeraltı şehri diye bir emarenin olmadığını, kazı çalışmasında Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilen yağmur arıtma su kanallarına rastlandığını kaydetti. (İHA)
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler