Kırkıncı Hocayı Onbinler Uğurladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.02.2016 14:00:00
Mehmet Kırkıncı Hoca efendi, Erzurum’da onbinlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Kırkıncı Hocayı Onbinler Uğurladı

RADARHABER / ERZURUM

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hoca efendi, Erzurum’da onbinlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Çarşamba günü akşam saatlerinde tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde hayatını kaybeden 88 yaşındaki Mehmet Kırkıncı Hoca efendi için, Yakutiye ilçesindeki Narmanlı Camisi’nde Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNEMLERİ ALDI

Cenaze töreni öncesi, caminin bulunduğu alanın çevresindeki bazı yollar trafiğe kapatıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü, cenaze töreni boyunca geniş güvenlik önmelleri aldı. Arama noktaları oluşturuldu, vatandaşlar üst aramasından geçirilerek alana alındı. Musalla taşına konulan cenazenin önüne de barikat kurularak, oluşabilecek izdihamın önüne geçildi.

15 BİN KİŞİ HOCALARINI UĞURLADI

Cenaze namazına, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, diğer illerden gelen AK partili Milletvekilleri, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Mehmet Kırkıncı hocanın talebeleri, ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Profesörler, öğretim üyeleri ve bürokratlar olmak üzere yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılındığı alan doldu, binlerce cemaat, kapatılan yolda saf tutarak namaz kıldı.

TABUTUNU OMUZLAMAK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Mehmet Kırkıncı Hoca’nın cenazesi,  binlerce kişinin omuzlarında cenaze aracına kadar taşındı. Namaza katılanlar, Kırkıncı hocanın tabutunu omuzlamak için sıraya girdi. Cenaze aracına konulan cenaze, yüzlerce araç konvoyu eşliğinde Asri Mezarlığa götürüldü. Mehmet Kırkıncı hoca, dualar eşliğinde aile kabristanına defnedildi. Mehmet Kırkıncı Hoca efendi, bir süredir akciğer ve böbreklerindeki sorunlar nedeniyle Yakutiye Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları servisinde tedavi görüyordu. Hoca efendi, zatürreye bağlı solunum yetmezliği sonucu önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybetmişti.

MEHMET KIRKINCI KİMDİR?

1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi.Uzun yıllar ilim tahsilinde bulundu.1955 yılında Bediüzzaman Said Nursi ile Isparta'da tanıştı.Daha sonra Said Nursi'nin evlerinizi medrese yapın tavsiyesiyle Karanlık Kümbetin yanındaki evini medreseye çevirdi.Erzurum'da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi.12 Eylül 1980 darbesinden sonra 4 Nisan 1982'de Kenan Evren'e bir mektup yazdı.İçerik olarak dine ve ahlaka önem verilmesi, okullarda zorunlu din dersi okutulmasını tavsiye etti. İçerik olarak dine ve ahlaka önem verilmesi, okullarda zorunlu din dersi okutulmasını tavsiye etti. Erzurum'da sürdürdüğü Risale-i Nur derslerinin yanında İslami ilimlerle ilgili dersler de vermektedir. Birçok "Nur talebesi"nin yetişmesine vesile olmuştur. Eserleri arasında 'Kader Nedir' adlı eseri Kader mefhumuna getirdiği güçlü ve muteber açıklama ile ilim çevrelerince takdir toplamış ve okurları büyük teveccüh göstermiştir.

Eserleri:

Cihad Sahasında Bediüzzaman

İrşad Sahasında Bediüzzaman

Nasıl Bir Maarif

Kader Nedir?

Ruh Nedir?

Gönül Damalaları

İslamda Birlik

Hayatım Hatıralarım

Nükteler

Hikmet Pırıltıları

İnsan, Millet ve Devlet

Bediüzzaman ve Tasavvuf

Bediüzzamanı Nasıl Tanıdım?

Alevilik nedir?

Dar'ül Harb Nedir?

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler