Kötü işçilik Mimar Başkan Korkut'a takıldı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 11.09.2013 12:15:00
Paket taş yapan işçileri denetleyen Yakutiye Belediyesinin Mimar Başkanı Ali Korkut, yanlış işe müdahale etti.
Kötü işçilik Mimar Başkan Korkut'a takıldı!

RADARHABER / ERZURUM
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Dumlu mahallesinde ihale edilen bir işi kontrolü sırasında iş ve işçiliği beğenmezken, yüklenici firma yetkililerine eleştiriler yöneltti. Taş kaplama yapılan alanda kullanılan malzemenin istenilen ölçüde olmadığını, uygun özelliklerde bulunmadığını belirten Korkut, metreyle taşların yükseklik ve uzunluğunu ölçtü. “Ben bu işin parasını ödemem” diyen Korkut, “Para almak istiyorsanız benim istediğim ölçüde ve uygunlukta yapacaksınız” uyarısı yaptı. 
 
KORKUT İŞ YAPAN FİRMALARIN KORKULU RÜYASI
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye tarafından yapılan veya özel sektöre ihale edilen işleri sıkı takibiyle anılıyor. Korkut, sık sık yapılan işleri kontrol ederken, standartlara uymayan işleri yeni baştan yaptırarak yüklenici firmaların adeta korkulu rüyası oluyor. ‘Kamu işi düzenli yapılmalı’ diyen Ali Korkut, Dumlu mahallesinde taş kaplama yapılan alanda incelemelerde bulundu. Yapılan işin malzeme ve işçilik yönünden uygun olmadığını gören Ali Korkut, yüklenici firma yetkililerine eleştiri ve uyarılarda bulundu. “Böyle bir iş, böylesine kötü işçilik ve bozuk malzeme ile yaptığınız yol için benden para beklemeyin, ödemem, ödettirmem” diye uyarı yapan Korkut, kullanılan taşların iş şartnamesinde belirtilenden çok uzak olduğunu söyledi. Firma yetkililerinin yaptığı açıklamaları tatmin edici bulmayan Ali Korkut, metreyi çıkararak taşları en, boy ve yükseklik olarak ölçtü.
 
"BU TAŞLARIN ARASINA AYAK GİRER"
Biri diğerinden çok farklı yüksekliklere sahip taşların, işçilik yüksek kaliteye sahip olsa da sağlıklı olmayacağını ifade eden Başkan Korkut, “Kaldı ki işçilik de iyi değil. Şimdi bu taşların arasına ayak girer. Nasıl savunma yaparsanız yapın, ama kimseyi ikna edemezsiniz. Vatandaş hiç ikna olmaz. Bu taşlar derhal değiştirilecek, istenilen ölçüye getirilecek. Şayet bunlar yapılmazsa bana para için gelmeyin, ne işinizi kabul ederim, nede kuruş para alabilirsiniz. Ödemem. Kamuya iş yaptığınızı unutmayın, kamu malı değerlidir” ikazında bulundu.Taşların kırılarak istenilen esvapta işi devam ettirme sözü veren ustalar, ‘Başkanım yapılanı sökmeyelim, devamını öyle yapalım. İşimiz çok uzayacak, bize aşırı yük getirecek’ sözlerine kızan Korkut, ‘Ben söyleyeceğimi söyledim, yapılanlar sökülecek ve yeniden yapılacak. Bir metre dahi olsa mevcuttan kalmayacak” dedi.
Etiketler : Erzurum, Yakutiye, Korkut, Mimar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler