Küçük Atakan Zor Şartlarda Aranıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 27.01.2016 14:33:00
İspir ilçesinde buzla kaplı suya düşen Atakan Zor'un hayatından umut kesildi.
Küçük Atakan Zor Şartlarda Aranıyor

RADARHABER / ERZURUM -ÖZEL-

Erzurum'un İspir ilçesinde buzla kaplı suya düşen Atakan Zor'un hayatından umut kesildi. Talihsiz çocuğun balık tutmak isterken baraja düştüğü, kendisine uzatılan ipi tuttuğu ancak bir süre sonra ipi bırakıp suda kaybolduğu öğrenildi. Küçük Atakan'ın cesedinin bulunması için AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü dalgıçları,  güç doğa koşullarında buzlu suların altında arama yapıyor. Olay günü de ilçeden geçen Çoruh nehrinin bir bölümünde kurulan Güllüoğlu barajında balık tutmak isteyen Atakan Zor, asma köprünün hemen altında suyun kıyısında balık tutmak isterken ayağının kayması sonucu suya düştü.

İPE TUTUNDA AMA...

Atakan Zor'un suya düştüğünü, çevrede devriye görevi yapan Polisler gördü. Polisler, bu esnada yakın bölgeden araçla geçmekte olan belediye ekiplerine haber verdi. Belediye ekipleri hemen suyun olduğu alana indi. Suya düşen Atakan Zor, bir buz kütlesine tutunarak kurtarılmayı bekliyordu. Belediye ekipleri, Atakan Zor'u sudan çıkarmak için bir ip attı. Bir eliyle buz kütlesini tutan diğer eliyle de ipi tutan Atakan Zor, belediye ekipleri tarafından iple dışarı çıkarılmak istenirken bir anda ipi bıraktı ve suda kayboldu. Dondurucu soğuk suda enerjisi tükenince kendisine uzatılan ipi bırakmak zorunda kalan Atakan Zor, buzların altında kayboldu. Belediye ekipleri, Atakan'ın ipi bıraktığı anda büyük bir üzüntü yaşadı.

AFAD ARAMA KURTARMA BİRLİK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ ZOR DOĞA KOŞULLARINDA ARIYOR

Bölgeye acilen kurtarma ekipleri sevk edildi. Erzurum'dan giden AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne bağlı 4 dalgıç ve 5 arama kurtarma teknisyeni, gecenin geç saatlerine kadar su altında Atakan Zor'u aradı. Havanın kararması ile birlikte bir sürede ışık yardımı ile arama çalışmalarını sürdüren ekipler, gece geç saatlerde çalışmaları durdurdu. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte zorlu doğa koşularına rağmen büyük bir fedakarlık örneği gösterip belki de kendi hayatlarını da tehlikeye atarak arama çalışmalarını sürdüren AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü dalgıçları, buz kütlelerinin altındaki suya dalarak Atakan Zor'un cesedini aradı. Aramaların üzerinden 16 saat geçmesine rağmen şu ana kadar Atakan Zor'a ölü yada diri ulaşılamadı.

AİLENİN İKİ ÇOCUĞUNDAN BİRİYDİ

Atakan'ın Zor ailesinin iki çocuğundan biri olduğu öğrenildi. Fırıncılık yaparak ailesini geçindiren baba Yunus Zor ile diğer akrabaları gözyaşları içinde azda olsa umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Aile fertlerinin çocuklarının en azından bir mezarı olması için yetkililerden Atakan Zor'un cesedinin mutlaka bulunmasını talep ettiği öğrenildi. Atakan Zor'un cesedinin bulunması için Rize'den takviye ekip talep edildi. İspir Kaymakamlığı'nın Erzurum Valiliği ile görüşerek gerekirse Ankara'dan da bir takviye ekip isteyeceği öğrenildi. İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, yaşanan olayla ilgili bilgi vererek " Aldığımız bilgilere göre Atakan barajın olduğu bölgede asma köprünün altında balık tutuyormuş. Bir anda suya düşmüş. Suya düştüğünü gören Polisler, bizim ekiplere haber vermiş. Belediye ekipleri çocuğun olduğu bölgeye gitmiş, kurtarmak için ip atmışlar. İpi tutan çocuk, tam sudan çıkarılacakken bir anda ipi bırakarak suda kaybolmuş. Çok üzüntülüyüz. Hayatından umut kesildi. İnşallah cesedi bulunur da hem ailesi hem de biz rahatlarız. Hepimiz yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü içindeyiz" dedi. Arama çalışmaları, 16 saattir sürüyor.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler