Küçükler Tortumlulara yasayı anlattı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 25.07.2013 18:20:00

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte köyden kente göçlerin sona ereceğini söyledi. Başkan Küçükler, “Büyükşehir Yasası ile birlikte köy ve ilçelerde projelerimizi tamamladığımızda, insanlar bütün hizmetleri aldıklarında artık şehre göç etmeyecekler” dedi.

TORTUM BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un şirin ilçelerinden Tortum’da bir dizi gezi ve incelemede bulundu. Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak ile görüşen Başkan Küçükler, daha sonra ilçe esnafını gezdi. Yöre sakinleriyle buluşan ve esnaf dükkânlarını tek tek gezen Başkan’a, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Tortum Belediyesi Meclis Üyeleri Nuri Kaya, Ahmet Çolak, Dursun Toraman, İsa Yılmaz ve İskender Karakelle eşlik etti.

TORTUM'UN SU SIKINTISI İLETİLDİ

Başkan Ahmet Küçükler, esnaf gezisinin ardından, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak’la birlikte Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı’nın hazırlayıp sunduğu Tortum Oturumu’na katıldı. Tortum Oturumu`nda konuşan Başkan Çakmak, ilçe hakkında bilgi verdi. Çakmak, şunları söyledi: “Tortum; Erzurum’un 54 kilometre kuzeyinde, turizmi ön plana çıkarmak istenen şirin bir ilçemizdir. Burası Türkiye’nin en huzurlu ilçelerinden biridir. Burada bulunmak bir ayrıcalıktır, insanları muhlis ve anlayışlıdır. Biz bu göreve hizmet için geldik. Belediyeyi teslim aldığımız zaman borç yükümüz vardı, personelimiz fazlaydı. Acil eylem planı hazırladık ve zaman içerisinde borçlarımızı ödedik. Tortum’un su sıkıntısı vardı bu sorunu da çözdük. Suyu en ucuz veren belediye biziz. Altyapı problemini çözdük, kanalizasyon hattını Kaledibi Mahallesi’ne kadar indirdik."

"YASA İLE ÖÇ ORTADAN KALKACAK" 

“Göç, Büyükşehir Yasası ile birlikte ortadan kalkacak” Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler de ilçede bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tortum Oturumu’nda Büyükşehir Yasası’nı anlatan Küçükler, şöyle devam etti: “Büyükşehir Yasası ile birlikte başkanlarımızın yükünü hafifleteceğiz. Yasanın şöyle bir mantığı var; daha çok kırsalı, ilçeleri ve köyü, şehirle entegre etme amacını taşıyor. Daha önce Hükümetimiz KÖYDES ve BELDES projelerini geliştirdi, bunların hepsi bilinçli bir gelişmeydi, bundan sonraki sistem de Büyükşehir Yasası’ydı. Eskiden köyler çok az hizmet görüyordu ama artık ülke olarak Avrupa Birliği sürecine girmeyi düşündüğümüz bir dönemde artık bütün köyler ve ilçelerde insanca yaşanabilir ortamlar oluşturmak mecburiyetindeyiz. Büyükşehir Yasası’nın asıl amacı kırsala daha çok hizmet götürmektir. Kırsalı şehirle irtibatlı hale getirmek ve aynı zamanda şehre olan göçü de önlemektir. Göçü önlemekle birlikte tarım ve hayvancılığı daha etkin ve verimli hale getirmektir. Köylerdeki insanlar istediği hizmeti göremeyince şehre geliyorlardı. Büyükşehir Yasası ile birlikte köy ve ilçelerde bütün projeleri tamamladığımız da insanlar bütün hizmetleri aldıklarında artık şehre göç etmeyecekler.”

HİZMET ALANI GENİŞLEYECEK

Yasa ile birlikte hizmet anlayışının daha geniş yüz ölçümlere yayılacağını hatırlatan Küçükler, “Atık su arıtma gibi, içme suyu gibi, ulaşım gibi, itfaiye ve mezarlık hizmetleri artık Büyükşehir’in görev ve sorumlulukları içerisinde yer alacak. Bizim amacımız; ilçe belediyelerimizle beraber aynı duygularla vatandaşa hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu çalışmalarla göstermektir” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuşmasında proje bilincine dikkati çekerek, proje bilincinin sadece belediye hizmetlerinde değil hayatın her alanında uygulanması gerektiğini bildirdi.Başkan Küçükler, belediyecilik hizmetlerindeki gelişimin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yönettiği dönemle başladığını, bunun Türk idari sisteminde bir başlangıç olduğunu vurguladı. Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"ENKAZ EDEBİYATINDAN BAHSEDERLER"

“İlçelerimizin önemli değer ve güzellikleri var. Belediyecilik son yıllarda başladı. Eskiden şehir ve ilçelerde çok ciddi belediyecilik yapılmadı. Hangi belediye başkanına sorsanız size enkaz edebiyatından bahseder. Gerçekten ülkemizde hizmet ve belediyecilik süreci Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yükselmiş ve onun hizmet anlayışı Türkiye’ye model olmuştur. İstanbul, Ankara, Kayseri kısacası tüm Türkiye’deki belediye başkanları Sayın Başbakanımızın idarecilik sistemi ve yönetim anlayışını özümseyerek başarılı oldu. Ondan önce örnek olan bir belediye yok.” Programda Tortum Organik Ürünler Çarşısı’nın oluşturulması gerektiği de vurgulandı.

TORTUMLULAR RAMAZAN ETKİNLİĞİ İLE COŞTU 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinliği Tortumlularla buluştu. İlçe merkezinde gerçekleştirilen özel eğlence programında semah ekibi, meddahlar, Hacivat ve Karagöz gösteri yaptı. Kenya Akrobasi Grubunun gösterisinin ardından Ramazan Oratoryosu ile devam eden etkinlik Şair Ahmet Coşkun’un şiirleriyle sona erdi.

 

Etiketler : Erzurum, Büyükşehir, yasa, Tortum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler