SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Mahalle Mahalle Gezerek Dert Dinliyor
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 26.10.2015 16:56:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir merkezinde kentsel dönüşüm yapılacak mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşların istek, talep ve dertlerini dinliyor. Başkan Sekmen bu hafta sonunu Küme Evler, Evren Paşa ve Veyis Efendi mahallelerinin sakinleriyle geçirdi. Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte semt sakinleriyle toplantı yaptı. Sekmen, yaptığı konuşmada, Erzurum’un her bölgesinde hummalı bir çalışmanın yapıldığını ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “İstiyorum ki; Erzurum’un bu dönemde bütün sıkıntılarını çözelim, farklı bir Erzurum oluşsun. Viyadüklerle, alt geçitlerle, altyapısıyla… Yağmur suyu kanalları yapıyoruz, içme suyu borularını değiştiriyoruz, kanalizasyon borularını değiştiriyoruz. Arıtma tesisini tamamladık. Et ve Süt Kurumu için yaptığımız tesisi bitirdik. Aziziye ilçemizin ilerisinde çok modern bir tesisi oluşturduk. Et ve Süt Kurumu’nu şehirdeki önceki yerinden taşıyoruz. Fuar Alanı’nın inşaatına başladık. Canlı Hayvan Borsası’nın ihalesini gerçekleştirdik, çok modern bir Canlı Hayvan Borsası yapıyoruz, inşallah 2017’de bitecek. Devlet Demir Yolları’yla anlaşıyoruz. Anlaşınca Devlet Demir Yolları’nın arazisi üzerinde yeni konutlar artı büyük bir park yapacağız.”
“ERZURUM’U YENİLİYORUZ”
Başkan Sekmen, şehir genelinde yapılan hizmetlere dikkati çekerek, “Erzurum’u tabiri yerindeyse baştan aşağı yeniliyoruz. Her ilçemize bir Canlı Hayvan Pazarı, Bilgi Evi, Semt Konağı, parklar yapacağız. Her ilçenin alt yapısını elden geçiriyoruz. Uzundere ilçemizde ve Bat Pazarı’nda oluşturduğumuz Prestij Caddeleri gibi her ilçemizde Prestij Caddeleri oluşturarak binaların cephelerini giydiriyoruz. Kültür Yolu Projemiz ile kalenin etrafını kamulaştırdık, tarihi mekânın çevresini yıkıyoruz. Kalenin etrafında seneye ağaçlarla, meydanlarla, peyzaj düzenlemesiyle çok farklı bir alan inşa edeceğiz. Belediye olarak bütün okullarımızın bakım ve onarımını yapıyoruz. Camilerin de peyderpey ihtiyaçlarını gideriyoruz. Kamu kurumlarına destek veriyoruz, kimisinin binalarını, kimisinin bahçesini, kimisinin de yollarını elden geçiriyoruz. Allah nasip ederse şehir önemli bir temizliğe kavuşacak. Arzum, bu şehri baştan aşağı yenilemektir.”
“YENİDEN TİCARET MERKEZİ OLACAĞIZ”
Sekmen, il genelinde yapılan kalkınma ve yatırım hamleleriyle Erzurum’un yeniden ticaret merkezi olacağını kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hilalkent’in arka tarafında 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 30’unu biz finanse ediyoruz. Geri kalana da Devletim destek sağlayacak. Orada 2 bin 200 dönüm araziye sanayi kuruyoruz. Şuanda yol ve altyapısını yapıyoruz. İstiyoruz ki; orada fabrikalar yapılsın. Şuanda 15 vatandaşımız, ‘Biz buraya fabrika kurmak istiyoruz’ diyor. İnşallah onlara yer vereceğiz ve fabrikaları yaptıracağız. Bu şehirde sanayi ve ticaret olmazsa, biz bu şehre hangi hizmetleri yaparsak yapalım, bu şehri ayakta tutamayız. Allah’ın izniyle el birliğiyle, gönül birliğiyle Erzurum’dan Türkiye’ye güzel bir mesaj vereceğiz. Bu şehrin ihyasında sizin dua ve desteğinizi bekliyoruz.”
En Son Haberler
-
Yeni evlenecek çiftlere Elmalı piyangosu vurdu! Elmalı, müjdeyi verdi. Hem gelin arabası tahsis edecek, hem de altın takacak…
-
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi 46 yıllık bir geçmişe sahip olan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Ayhan Türkez'i başkan seçti.
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.