Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesine yurt

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 18.11.2013 12:58:00
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 200 kişilik modern bir yurt yaptırıldı.
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesine yurt

RADARHABER / ERZURUM
Oltu Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önser Yeğin’in gayretleri ile Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 200 kişilik modern bir yurt yaptırıldı. 
2010 yılında okula müdür atandığında en önemli eksikliğin okulun bir yurda ihtiyacı olduğunu belirten Önser Yeğin, “Daha önce okul derneği olarak hizmet vermiş ve mevzuat değişikliği ile adı değişmiş olan Oltu Eğitim Gönüllüleri Derneğinin okula bitişik arsasının hukuki sorunlarını çözerek bu arsa üzerine öncelikle bir yurt projesi çizdirdik. Bu projeyi devlet büyüklerimize sunarak yardımlarını talep ettik onlar da bu eserin kazandırılmasında yardımlarını esirgemediler ve bu eser onların sayesinde vücuda geldi.” dedi.Yapılan yurt binası projesinin orijinal olup, konfor ve eğitim için her şey düşünüldüğünü aktaran Yeğin, yurtta 54 adet 30 m2 alana sahip 4 kişilik süit öğrenci yatak odaları ve 12 adet 20 şer kişilik etüt odalarının mevcut olduğunu söyledi.Yurdun misafirhanesinde ise 3 adet özel dizayn edilmiş süit oda ile yemekhane, mutfak ve dinlenme salonu olduğunu anlatan Okul Müdürü Önser Yeğin, yurt hakkında şu bilgileri verdi.
“Özel olarak dizayn edilmiş belletici odaları, 350 kişilik konferans salonu, 2 spor ve kondisyon salonu, aynı anda 500 kişinin yemek yiyebileceği yemekhanesi, mutfak ve halka da açık olan 1.000 kişilik mescit ile Selçuklu mimari tarzında yaptırılmıştır. 20 kg çamaşır yıkama ve kurutma makinesi, sanayi ütüsü öğrencilerin bu ihtiyacını karşılamada büyük kolaylık sağlayacaktır. Yurdumuz, elektrik kesintilerinde 400 KV lık jeneratörle yedi yirmi dört saat enerji sıkıntısı yaşamayacaktır.Yurdun donanımına gelince 30 güvenlik kamerası ve yangın alarm sistemi çocukların sportif ve sosyal amaçlı kullanacakları geniş ve ferah kantinleri, 3 adet şark köşesi, 1 adet 20+1 bilgisayar sınıfı, misafir bekleme salonu, lobisi müdür ve müdür yardımcıları odası ile yurdumuz çağımızın en yeni ve modern donanımıyla donatılmıştır. Mutfak kısmına gelince A dan Z ye her şey mevcut olup adeta yok yoktur.Yurda ayakkabı ile girilmeyecek, terlikle girilecektir. Koridor ve merdivenler özel siparişle halı ve yolluklarla döşenmiş olup kullanılan bütün malzeme birinci sınıftır. Zebra perdelerle ve rustik askılıklarla pencereler donatılmıştır. Ankara’dan teslim almaya gelen teslim alma komisyonunu bile iç ve dış mimarisi ile komisyonun beğenisini almıştır.Bu yurtta kalanlar etüt ve ders çalışmalarının dışında kalan zamanlarda Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile en az 5 değişik branşlarda sportif faaliyet gösterilecek burada kalan öğrenciler mezun olduğunda en az bir spor dalında da lisanslı sporcu olarak mezun olacaklardır. Yazın da eğitim ve hizmet faaliyetine devam edecek yurdumuzun, mimari ve konforu bakımından şu an itibariyle bir eşi yoktur. İleriki yıllarda bu projelerin yaygınlaşacağını ümit etmekteyiz.”
Etiketler : Erzurum, yurt, oltu, anadolu,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler