Olurlular Akdağ'da buluştu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 08.07.2013 13:01:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’un Olur ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Akdağ Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı. Geleneksel olarak her yıl yapılan Akdağ Festivali ve Karakucak Güreşleri Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’tan tam not aldı. 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanılan Akdağ Kültür ve Sanat Festivalinin son gününde Karakucak Güreşleri yapıldı.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, AÜ Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, ETÜ Rektörü Muammer Yaylalı ve İlçe Jandarma Komutanı Hakan Çeliköz’ün de iştirak ettiği Akdağ Şenliklerinin son gününde yapılan Karakucak Güreşlerinde güreşçiler birbirlerini sakatlama pahasına kıran kırana bir mücadele ortaya koydular.

VALİ GÜREŞLERİ İZLEDİ
Öte yandan Vali Altıparmak, Olur Kaymakamı Ömer Çimşit’ten ilçe hakkında bir brifing aldı. Oldukça çekişmeli bir mücadeleye sahne olan güreşlerde 5 güreşçi müsabaka esnasında sakatlanarak müsabakadan çekilmek zorunda kaldılar.Belediye Başkanı Rüstem Polat festivalin amacının birlik ve beraberliği sağlamak, Türkiye genelindeki Olurluları bir araya getirmek, onları kaynaştırmak, eş dostun hasret gidermesi olduğunu söyledi. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen festivalin geleneksel hale geldiğini belirten Polat, bu yıl gelemeyenlerin bir dahaki sene Olur'a aileleriyle gelip yaz tatillerini ilçede geçirmelerini ve ilçelerine sahip çıkmalarını istedi.Şenlik alanının üst tarafında hazırlanan öğlen yemeğine giden protokol araçlarının rampayı çıkamaması üzerine şenlik alanındaki vatandaşlardan yardım istendi.Yöresel sanatçılarında sahne aldığı şenlikte Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat Vali Altıparmak’a üzerinde Olur Belediyesi logolu bir çini porselen hediye ederken şenliğe katkı sunanlara da birer plaket takdim etti. 

Etiketler : Erzurum, Akdağ, Olur, festival,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler