Orman koruma ekipleri kaçakçılara göz açtırmıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 18.07.2019 17:57:00
Çok sayıda ağacı yakacak için kesen köylülere yönelik operasyon yapıldı.
Orman koruma ekipleri kaçakçılara göz açtırmıyor

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

 “Sahip Çıkılmayan Ormanlar Eksik Bırakılan Yarınlardır” sözünden yola çıkan Erzurum orman Bölge Müdürlüğü, kırsal köylerde ormanlardan ağaç kesen köylülere yönelik operasyonlar düzenliyor.  Yapılan operasyonlarda ortaya çıkan ağaç miktarı, köylülerin kışlık yakacak için adeta geleceğimizi çaldıklarını gözler önüne seriyor.

Ormanların günümüzde daha çok öne çıkan sosyal ve ekolojik yararlarından toplumun optimal düzeyde faydalanabilmesi için mevcut orman kaynaklarının etkin bir şekilde korunması ve geliştirilmesi gerekiyor.

 

VATANDAŞ ORMANLARA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLİYOR AMA…

 

Bu bağlamda bölge halkı, Valilikler, Sivil Toplum kuruluşları, Öğrenciler ve vatandaşlar ile topyekûn ağaçlandırma faaliyetleri son sürat devam ediyor ve halkın ormanların korunmasına yönelik duyarlılığı her geçen gün artıyor. Ancak, bazı vatandaşlar kendi maddi çıkarları uğruna ormanları adeta talan ediyor. Erzurum orman Bölge Müdürlüğü, ormanlardan kanunsuz bir şekilde faydalanmaya çalışarak Orman Kanununa muhalefet eden kişilere yönelik operasyonlarını sıklaştırdı.

 

 

 

SEYYAR KORUMA EKİBİ ORMANLARI KATLEDENLERİN PEŞİNDE

 

Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Seyyar Koruma Ekibi, Erzurum ve bölge illerindeki sorumluluk alanında bulunan 10 işletme Müdürlüğü, 32 şeflik ve 6 ilde  7 gün 24 saat esasına göre icra ettiği koruma ve önleme faaliyetleri kapsamında izinsiz ağaç kesen, orman alanlarını işgal eden, orman alanlarında fidan ve ağaçlara zarar veren, hayvan otlatma nedeniyle ağaçlandırma sahalarında hasar oluşturan vatandaşlar için ilgili Cumhuriyet Savcılıklarına  suç duyurusunda bulunularak gerekli yasal işlem başlattı.

 

 

 

KÖYLÜLER YAKACAK UĞRUNA GELECEĞİMİZİ ÇALIYOR

 

Yapılan baskınlarda birçok köylünün kışlık yakacak için yüzlerce ağacı kesip evlerine yakın bölgelerde istiflediği ortaya çıkarıldı. Ekipler, gerek depolarda gerek se evlerin bahçelerinin bir bölümünde üzeri naylonla kapatılmış şekilde çok sayıda kaçak kesilmiş ağaç ele geçirdi. Köylülerin yakacak uğruna ağaç katliamı yaptığı ortaya çıkarıldı, bu tür kişilere cezai işlem uygulandı.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler