Orman Köylüsüne Devlet Baba Eli Değdi…

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 06.08.2018 14:55:00
Orman köylerinde yaşayan 100 aileye yardım yapıldı, 100 adet sera kuruldu.
Orman Köylüsüne Devlet Baba Eli Değdi…

Sinan AYDIN'ın Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Seralarda salatalık domates ve fasulye yetiştiren aileler, Orman bölge müdürlüğü sayesinde ihya oldu. Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlarla ilgili yeni projeleri hayata geçirmenin yanında, orman köylerinde yaşayan köylüleri de yardımları ile kalkındırdı.

 

1000 AİLEYE YARDIM YAPILDI, EVLERİNİN ÇATISI ONARILDI, DOLAP VE DİĞER EŞYALARI TAMİR EDİLDİ…

 

Erzurum Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı özel açıklamada, ‘‘ Orman Bölge Müdürlüğü olarak ORKÖY projesi kapsamında proje çalışmalarımız devam ederken, Orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza da destek olduk. Bu tür köylerde yaşayan ailelerin birçoğu maddi sıkıntıları olan ailelerdi. Ekiplerimiz ailelerin evlerinde birçok çalışma yaptı. Evlerin çatılarını onardık, dolap ve diğer eşyaların tamirlerini yaptık. 1000 aileye yardım yaptık. Çeşitli desteklerde bulunarak ailelerin daha ferah bir ortamda sıkıntısız bir şekilde yaşamını sürdürmesine katkıda bulunduk´´ dedi.

 

100 SERA KURULDU, ORMAN KÖYLÜLERİ TİCARETE ATILDI…

 

Sosyal yardımların yanında bazı orman köylerinde ise, ailelerin üretime yönelmesi sağlandı. Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, ilde belirlenen bölgelerde 100´e yakın sere kurduklarını, vatandaşların artık domates, salata ve fasulye yetiştirip ticarete atıldıklarını söyledi. Fideyi devletin ödediğini söyleyen Müdür Bıyıklı, ‘´ Şu ana kadar 80-100 arası sera kurduk. Sadece 50 serayı bir bölgeye kurduk. Ağırlıkta salata, domates ekiyordu çiftçimiz. Salata ekmek isteyen çok oluyor ancak biz domatesi de zorunlu kılıyoruz. Bunların yanında birçok çiftçide kurulan bu seralarda fasulyede ekerek gerek evinde gerekse pazarda satarak ticaret yapıyor. Bu şekilde birçok aile maddi anlamda refaha çıktı, yüzleri güldü´´ diye konuştu.  (GÜNEBAKIŞ)   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler