Palandöken'de gece kayağı keyfi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 15.01.2014 17:00:00
Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye'de ilk ve tek olarak özel aydınlatma sistemleriyle gece kayağı imkanı da sunuyor.
Palandöken'de gece kayağı keyfi

RADARHABER  ERZURUM

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Palandöken'de gece kayağı ile kayak severlere ayrıcalıklar sunduğunu belirterek, Erzurum’da yıldız ve konfor anlamında Türkiye'nin sayılı otellerinin bulunduğunu söyledi. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan ve 2012 yılında New York Times gazetesi tarafından dünyanın en iyi 18. kayak merkezi olarak seçilen Palandöken Kayak Merkezi Türkiye'de ilk ve tek olarak özel aydınlatma sistemleriyle kayak severlere gece kayağı imkanı da sunuyor.Rusya, Polonya, Ukrayna, Almanya, Amerika, Libya ve İran gibi ülkelerden gelen turistler, Dünyanın en uzun kayak pistlerinde kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşıyor.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak Erzurum’da üniversitelerin, kayak merkezlerinin, kentin tarihi ve turistik mekanların hastanelerin önemli avantajlar olduğunu söyledi.Vali Altıparmak, “Turizm açısından önemli otellere sahibiz. Turizmde 4 ayı 8 aya çıkarmak gerekiyor. Biraz makro bakmak gerekiyor. Bizim kışın dağa verdiğimiz önem kadar yazın kampa önem vermemiz gerekiyor. Yazın fuarlara, kongreye önem vermeliyiz. Kültür turizmine, dağcılıkla ilgili alternatif etkinliklere önem verirsek ancak o zaman faydalanabiliriz. İnanılmaz derecede hemşehri turizmi var. Hem oteller dolacak hem de hareketlilik başlayacak. Beş günlük fuar için oteller doluyor, şehir hareketleniyor.” Dedi.
Palandöken'de kayağın yanında çeşitli alternatifler de sunulduğunu ifade eden Altıparmak, "Orada güzel bir kafeterya olursa insanlar çıkar. Seyretmek için bile dağa çıkar. İnşallah özelleştirmeyle birlikte çok daha iyi olacak. Yakın zamanda devredeceğiz" diye konuştu.Kayak merkezinde kar kalınlığının da istenilen seviyede olduğunu kaydeden Altıparmak, "21 pistimiz de suni karlamayla çalışıyor. Gece kayak yapılabiliyor, Gece kayak yapılabilmesi çok önemli.” diye konuştu.

Etiketler : Erzurum, kayak, aydınlatma, Türkiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler