Pirinkayalar'da tüm çabalar ışığın görünmesi için

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 29.05.2018 17:00:00
Tamamlandığında tek tüp olarak 2 bin 380 metre uzunluğunda hizmete girecek.
Pirinkayalar'da tüm çabalar ışığın görünmesi için

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurum istikametine 200 metresi açılan Pirinkayalar tüneli, tamamlandığında tek tüp olarak 2 bin 380 metre uzunluğunda hizmete girecek. Erzurum´un Uzundere ilçesinde bugüne kadar onlarca insanın hayatına mal olan bölgeye yapılacak olan Pirinkayalar tünelinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Erzurum tarafından 200 metrelik bölümün açıldığı, Artvin tarafına ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Türkiye-Gürcistan güzergahındaki Erzurum-Artvin karayolunda dik yokuşları ve keskin virajlarıyla özellikle kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan "Pirinkayalar Geçidi", yapılacak tünel ile hem sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacak hem de turizme büyük katkı sağlayacak.

 

ERZURUM İSTİKAMETİNE 200 METRE AÇILDI

 

Erzurum´un Uzundere ilçesinde ve Türkiye´nin en doğusundaki kuzey-güney aksından Gürcistan´a kadar uzanan ve ilçedeki doğa harikası Tortum Gölü ile Tortum Şelalesi yakınındaki geçitte geçtiğimiz aylarda başlanan tünel çalışması tüm hızıyla sürüyor. Özellikle kışın kapanan yoldaki trafiği rahatlatmak ve turizmi canlandırmak için Karayolları Genel Müdürlüğü ve Uzundere Kaymakamlığı koordinesinde hazırlanan tünel projesi, tamamlandığında tek tüp olarak 2 bin 380 metre uzunluğunda hizmete girecek.Bölgedeki viraj ve yokuşları ortadan kaldırarak turizme ciddi katkı sağlayacak tünel, uluslararası taşımacılık yapan sürücülerin yol çilesine çare olup kazaların önüne geçecek. Yöreye ulaşımı kolaylaştırarak yerli ve yabancı turistler için bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek tünel, sürücülere yakıt tasarrufu sağlamanın yanı sıra ilçenin barındırdığı birçok turizm faaliyetine ivme kazandıracak.

 

TURİSTLER İÇİN KONFORLU ULAŞIM İMKANI

 

Tünel, ulaşıma açılmasıyla Cittaslow İcra Kurulunca "sakin şehirler" ağına kabul edilen Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, Yedi Göller ve Öşvank Kilisesi gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek turistler, konforlu ulaşım imkanına kavuşacak. Konu ile ilgili gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a özel açıklamalarda bulunan Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, ‘‘ Pirinkayalar tünelinden Erzurum istikametine 200 metre açıldı.  Çalışmalar aralıksız sürüyor. Bizde sık sık çalışmaları görmek için yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Pirinkayalar geçidi hem kaya düşmesi, hem de virajlı olması nedeniyle çok riskli bölge. Türkiye´de yollar batı doğu, kuzey güney aksı yönünde gidiyor. Burası da D950 karayolu ve Türkiye´nin en doğusundaki kuzey güney aksı olup Artvin Hopa´dan başlayarak Mardin Şenyurt´a kadar gidiyor. Dolayısıyla bu yol uluslararası taşımacılıkta çok önemli. "Turizmde en önemli şeylerden birisi ulaşımın konforlu ve kısa süreli olması. Tünel, Tortum Gölü ve Tortum Şelalesine giden turistlerin daha konforlu seyahat etmesini sağlayacak." dedi. Tünelin ekonomiye ve trafik yoğunluğunun azalmasına olumlu katkı sağlayacağını ifade eden Özsoy, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin geldiği ilçedeki bu çalışmanın titizlikle yapılması gerektiğine işaret etti.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler