Pulur köyünün Ara Güler'leri

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 01.07.2013 06:08:00

RADARHABER / ERZURUM 

Mavi-Beyaz Çizgi Derneği tarafından açılan fotoğraf kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin fotoğrafları Erzurum'un Aziziye İlçesi'ne bağlı Pulur Köyü'nde sergilendi. "Köyde Fotoğraf Sergisi"nin açılışına Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da katıldı.

Bakü-Ceyhan-Tiflis (BTC) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen "Köyüm ve insanları" projesi, köyde fotoğraf sergisi finaliyle noktalandı. 21 kursiyerin çektiği fotoğraflar, Erzurum'un Aziziye İlçesi'ne bağlı Pulur Köyü'nde düzenlenen etkinlikte sergilendi. Törene katılmak için Erzurum'a gelen Bakü-Tiflis-Ceyhan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan Mumcu, "Şimdiye kadar 230'un üstünde projeye destek verdik, köylere, ilçelere hizmet götürdük. İlk defa böylesine muhteşem bir proje ve etkinliğe tanıklık ediyorum, son derece mutluyum. Doğrusunu söylemek gerekirse bir Doğu'da bir köyde, böylesi bir sanatsal etkinliğin olacağını aklımdan dahi geçirmezdim. İnanılmaz güzellikte bir gün yaşadım. İyi ki Erzurum'a geldim ve iyi ki böylesi bir etkinliğe tanıklık ettim. Bize hoş bir gün yaşatan Mavi-Beyaz Çizgi Derneği yöneticilerini yürekten kutluyorum" dedi. Pulur Köyü'nde düzenlenen törene katılan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise konuşmasında, "Bu gün gerçekten değişik, enteresan farklı bir gün Öztürk bey köyde fotoğraf sergisi açacağız deyince farklı geldi bana imam hatip liseleri ile açacağız deyince de daha farklı geldi. İmam hatip lisesini pek alışık değiliz böyle sanata fotoğrafa onların bu işe dahil edilmesi hoşuma gitmedi diyemeyeceğim. Bundan dolayı teşekkür ederim. Gençlere özellikle öz kültür belirli bir yaşam tarzı kazandıracak onlara bir hobi kazandıracak sanatsal faaliyetler fevkalade önem arz ediyor ve bununda özellikle köyle birleştirilerek belde ile birleştirilerek gerçekleştirilmesi hakikaten anlamlı olmuş emeği geçenlere teşekkür ediyorum gençleri tebrik ediyorum BTC yöneticilerini tebrik ediyorum buraya daha fazla projenin geleceğini ifade edeyim. Özellikle bu köyle çok daha özel çalışmalar yapmamız gerekiyor. Başta Öztürk bey olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Gençleri tebrik ediyorum fotoğraf bir yaşam tarzıdır. Alıştığınız zaman makinenin hiçbir kıymeti yok kaliteli makine kalitesiz makine önemli değil yeter ki çekmek için bir yüreğiniz olsun çok basit makinelerle öyle şahane fotoğraflar çıkar ki bu işi bilenlerden dolayısıyla sizde bir adım attınız bu yolda inşallah devam ettireceksiniz. Bunu diliyor ve bekliyorum" diye konuştu. 

"İYİ Kİ PROJEYİ DESTEKLEMİŞİZ" 

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, BTC olarak bölgede destek verdikleri projeleri anlattığı konuşmasında, yörenin kalkınması için gayret gösterdiklerini söyledi. Şimdiye kadar köylerde genelde hayvancılıkla, ziraatle ilgili projeleri desteklediklerini, ilk defa böylesi sanatsal yönü ağır basan bir projeye omuz verdiklerini hatırlattı, "İyi ki, bu projeyi desteklemişiz. Bugün burada oluşan samimi atmosfer, bize bu sözü söyletiyor. Ben, Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Başkanı Öztürk Akkök'e böylesi bir projeyi yüz akıyla tamamladığı ve bugünü bize yaşattığı için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"İSTESEK SOSYAL MEDYAYI DURDURABİLİRİZ"

Düzenledikleri kurs ve sergiyle ilgili bilgiler aktaran Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Başkanı Öztürk Akkök, lisede okuyan 21 öğrenciye birer fotoğraf makinesi hediye ettiklerini hatırlattı. Kurs boyunca öğrencilere fotoğrafçılık ile ilgili bilgi verdiğini, daha sonra kendilerini sahaya sürdüğünü hatırlatan Akkök, şunları söyledi: "Bugün sergilediğimiz fotoğrafları, hayatında bir fotoğraf makinesini ilk kez eline alan arkadaşlarımız çekti. Bir ayda geldiğimiz nokta inanılmaz. Bugünlerde tartışma konusu halini alan sosyal medyayı, aslında istesek bu tür etkinliklerle daha verimli kullanabiliriz. Gençlerin eline bir fotoğraf makinesi tutuşturmak, bir saz vermek veya bir tuvalin başında resim yapmaya teşvik etmek, yaşadığımız onlarca sorunun panzehiri olabilir. Etkinliğimize Vali Ahmet Altıparmak'ın yanında BTC'nin önde gelen yöneticilerinin de katılması, onları Pulur Köyü'nde ağırlamamız bizim için ayrı bir zevk ve mutluluk oldu."

"DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİK ÇOK ŞAŞIRDIK"

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de, böylesine bir etkinliğin kendi ilçelerinde yapılmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Dernek Başkanı Öztürk Akkök'ten, böylesi bir faaliyet için destek talebi geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Çok isabetli bir karar verdiğimizi bugün çok daha iyi anlıyorum. BTC'nin, ilçemizde böylesine bir etkinliği desteklemiş olması da bizim için ayrıca gurur verici bir olay. Ben, emeği geçen herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

 Yapılan konuşmalardan sonra Palandöken Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bar Ekibi, gösteri yaptı. Fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından köyde kahvaltı ile etkinlik son buldu.

Etkinliğe, Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Emniyet Müdürü Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kodemli Albay Mehmet Akgün, Aziziye Belediye Başkanı, daire müdürleri ve çeşitli sivil kitle örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Etiketler : erzurum, fotoğraf, ara, güler, sergi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler