Ramazan bereketi esnafa yaradı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 12.07.2013 10:55:00

RADARHABER / ERZURUM 

Oltu ilçe merkezinde Çarşıbaşı semti olarak bilinen mekânda akşam mesai bitiminden sonra kepenk indiren esnaf, Ramazan ayı ile birlikte sahura kadar açık olmanın keyfini yaşıyor. 
Ramazan ayıyla birlikte Çarşıbaşı semtinde caddelerde kurulan ocaklarda yapılan Oltu Cağ Kebabı Oltulu vatandaşlarla ilçe dışından gelenlerin ilgi odağı oldu.
Sahura kadar hizmet veren kebapçı ve çaycılar yaşanan bu canlılığı Ramazan’ın bir bereketi olarak değerlendirirken işlerinin yoğunluğundan dolayı da son derece memnun olduklarını ifade ettiler.
Çarşıbaşı semtinde çay ocağı işleten Adem Dursun, Ramazan ayı ile birlikte muhitlerinin bir hayli canlandığını belirtirken “Ramazan dışında akşam karanlık çökünce hayatın durduğu caddemiz Ramazan sayesinde bir hayli hareketlendi. Yüzümüz gülüyor. Sahura kadar Çarşıbaşı cıvıl cıvıl.” dedi.
İftarını cağ kebabı ile açan ilçe sakinlerinden Cemalettin Yıldız ve Muammer Zengin “3 yıldır her Ramazan ayında kurulan ocaklarda Oltu Cağ Kebabı ile iftar açmak bir gelenek haline geldi. Gerek Oltulu gerekse dışarıdan gelenlerinde artık bildiği ve iftarlarını açmak için sıklıkla geldikleri bu açık hava kebap şenliğini aralıksız sürdüren esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu geleneğin uzun yıllar sürmesini istiyoruz.” derken duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Öte yandan yine ilçe sakinlerinden Ümit Okçin de vatandaşların aileleriyle dahi rahatlıkla gelip Çarşıbaşı’nda kebap yiyerek iftarlarını açtıklarını dile getirdi.

Etiketler : erzurum, ramazan, bereket, iftar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler