Ramazan'da günlük 10 ton kadayıf tüketiliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 03.07.2013 16:07:00

RADARHABER / ERZURUM
Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında bulunan kadayıf dolması, tonlarca tüketiliyor. Ramazan ayına az bir süre kalmasıyla birlikte Erzurum’da kadayıf satışlarında artış yaşanmaya başladı. İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan kadayıf dolması yapmak için vatandaşlar şimdiden kadayıf almaya başladı. Erzurum’da diğer zamanlarda günlük 200-300 kilo satılan kadayıfın tüketimi, Ramazan ayıyla birlikte günlük 7-8 tona kadar çıkıyor.

İŞLETMELER RAMAZAN'A HAZIR
Cennet Kadayıf adlı işyerinin sahibi Fatih Usta, Ramazan ayı ile birlikte her Erzurumlunun iftar sofrasında mutlaka kadayıf dolması bulunduğunu belirterek, "Zengin fakir her Erzurumlu iftarda kadayıf dolmasını sofrasında bulundurur. Ramazan ayı öncesi siparişlerimizde büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Günlük üretim bu dönemde en az 3-4 katına çıkar. Bunun yanı sıra hem yurtiçi hem de yurtdışındaki müşterilerimizin siparişlerini hazırlayarak kendilerine ulaştırıyoruz" diye konuştu.
Fatih Usta, kadayıf dolmasının hazırlanışını da şöyle tarif etti:“Çiğ kadayıfın içine cevizi koyarak dolma gibi sarıyor ve yumurta sarısına batırıyoruz. Sonra tereyağında kızartıyor ve balın içine atıyoruz. Servise hazır olan kadayıf dolması afiyetle yeniyor.”

 

Etiketler : Erzurum, kadayıf, Ramazan, ton,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler