Şehidin kız kardeşi mezarına kapanarak veda etti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 16.03.2018 18:56:00
Karskapı şehitliği önüne getirilen şehit naaşı, omuzlara alınarak bir süre taşındı.
Şehidin kız kardeşi mezarına kapanarak veda etti

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM  

 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Teğmen Muhammet Kır, memleketi Erzurum’da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Arama tarama faaliyetleri esnasında tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olan Piyade Teğmen Muhammed Kır için tarihi Çifte Minareli Medrese önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile düzenlenen törenin ardından, şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Karskapı şehitliğine götürüldü.

 

VALİ TÜRK BAYRAĞINI ÖPEREK ŞEHİT BABASINA TESLİM ETTİ

 

Karskapı şehitliği önüne getirilen şehit naaşı, askeri manga tarafından omuzlara alınarak bir süre taşındı. Bir ara askerlerle birlikte tabutun altına giren vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak naaşı mezarlığa kadar getirdi. Muhammed Kır’ın naaşı, dualar eşliğinde toprağa verildi. Vatandaşlar şehit mezarına toprak atmak için kısa süreli izdihama neden oldu. Defin işleminin ardından askeri manga tarafından şehit için saygı atışı yapıldı. Karskapı şehitliğindeki törene katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, şehidin üzerine örtülen Türk bayrağını üç kez öpüp alnına koyduktan sonra acılı baba Zeki Kır’a teslim etti. O da yine üç kez öpüp alnına koyduktan sonra teslim aldı.

 

 

 

ACILI KIZ KARDEŞİ MEZARINA KAPANDI

 

 

 

Karskapı şehitliğindeki cenaze törenine şehit üsteğmenin annesi Herma Cömert, Hemra Cömert, kardeşleri Mustafa, Ahmet ve Büşra Kır ile kuzeni olan üsteğmen Abdulkadir Dal'ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Anne ayakta duramadığı için sandalyede oturarak oğluna olan son görevini yerine getirdi. Törenin son bölümünde Muhammed Kır’ın kız kardeşi Büşra Kır, kardeşinin mezarına kapanıp bir süre gözyaşı dökerek veda etti. Duygu dolu anların yaşandığı tören, duaların okunması ile sona erdi. 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler