Şehit korucu için tören düzenlendi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 18.08.2015 10:00:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen köy korucusu Yakup Aktürk için tören düzenlendi.  Erzurum Adli Tıp Kurumu önünde düzenlenen törende, Aktürk'ün öz  geçmişinin okunması ve duaların edilmesinin ardından Aktürk'ün cenazesi Şenkaya  ilçesine gönderildi. Törene, Aktürk'ün yakınları, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti  Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz ile İbrahim Aydemir, ilçe kaymakamları ile  askeri erkan katıldı.

KARDEŞİ AĞIT YAKTI

Törende şehidin kardeşinin ağıtları yürekleri dağladı. Törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından, dualar edildi. Şehidin kardeşi İsrafil Aktürk’ün ağıtları yürekleri dağladı. Akşar-Göle karayolunun Aydoğdu Mahallesi Eskiyayla mevkisinde yol  kesip yolcu otobüsünü yakan ve minibüs sürücüsünü öldüren teröristlerle çıkan  çatışmada yaralanan köy korucusu Yakup Aktürk, Atatürk Üniversitesi Yakutiye  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

GENELKURMAY'DAN BAŞSAĞLIĞI

Genelkurmay Başkanlığı, Erzurum'da terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan köy korucusu Yakup Aktürk için başsağlığı mesajı yayımladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan mesajda, dün saat 15.40 sularında keşif maksadıyla Erzurum'un Şenkaya ilçesi Aydoğdu mevkisinde bulunan güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensubu bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda, kahraman bir köy korucusunun ağır yaralandığı ve sevk edildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Etiketler : Erzurum, şehit, korucu, Şenkaya,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler