Şehitler mahallesinde kentsel dönüşüm

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 21.05.2015 13:52:00
Şehitler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı.
Şehitler mahallesinde kentsel dönüşüm

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarafından Şehitler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından atıldı. Halkın da büyük ilgi gösterdiği temel atma törenine çok sayıda davetli katıldı. 
 
ERZURUM, AK PARTİ HÜKÜMETİ'NDEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce memleketi Erzurum'da katıldığı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum’un kentsel dönüşüm kapsamında Ak Parti Hükümeti'nden büyük destek gördüğünü açıklayarak, gelişen Türkiye için çalıştıklarını vurguladı.
 
YENİ TÜRKİYE DEMEK, HERKESİN KAZANMASI DEMEK
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da konuşmasında 'Yeni Türkiye’ye dikkat çekerek, "Yeni Türkiye’nin önünde durmak demek herkesin kazanacağı bir düzenin önünde durmak demektir. Yeni Türkiye yenileşmek demek. Burayı biz kentsel dönüşüme tabi tutuyoruz. Bu, Yeni Türkiye ile o kadar uyuşuyor ki. Yeni Türkiye demek, herkesin kazanması demek. Herkes kazanacak, kimse mağdur olmayacak. Önümüze çıkmaya çalışanlara biz işte bundan itiraz ediyoruz. Yeni Türkiye’nin önünde durmak demek, herkesin kazanacağı bir düzenin önünde durmak demek. Muhalefet buna engel olmaya çalışıyorlar. 78 milyon Türkiyeli buna fırsat vermeyecek.” diye konuştu.
 
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞÜMÜ ÇOK ÖNEMLİ
Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, afetlerin dünya coğrafyasında fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıpları doğuran olaylar olduğunu belirterek, son yıllarda dünyanın dört bir sathında ardı ardına yaşanan deprem, sel ve kasırgalarla binlerce kişinin hayatını yitirdiğini, on binlerce insan da evsiz kaldığını hatırlattı. Türkiye'nin de, yeryüzü şekilleri, jeolojik yapı ve iklim özellikleri açısından önemli afet risklerine sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, "Bilindiği gibi ülkemizde en sık görülen afet türlerinin başında en fazla can ve mal kaybının yaşandığı deprem gelmektedir." diyerek, Türkiye’deki afet riskini en aza indirme adına hayata geçirilen 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü'nün bu açıdan çok büyük bir önem arz ettiğini belirtti.
 
BUGÜN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİR MİLADI BAŞLATIYORUZ
Erzurum'da kentsel dönüşümde bir miladın başladığına vurgu yapan Başkan Sekmen şöyle konuştu; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortaklaşa yürütülen bu projeyle afet riskine sahip mahallelerimizi tarihi misyonuna uygun modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi mahallelerinde afet riski taşıyan alanların altyapı temellerini atarak, bugün kentsel dönüşümde bir miladı başlatıyoruz. 96 hektarı kapsayan çalışma alanında afet riski taşıyan yerleşim yerleri, kentsel dönüşümle birlikte şehrin mimari görünümüne yeni bir perspektif kazandıracak. Geçmiş dönemlerden kalan eski yapılaşmayı sonlandırarak, sizlere yeni ve ekonomik konutlar kazandıracak olan Hükümetimize, doğduğu topraklardaki bu güzel şehrin inşa ve ihyası için bizlere her türlü desteği sağlayan Sayın Bakanımız İdris Güllüce Beyefendi’ye tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum."
 
YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ ŞEHİRLERİNİ İNŞA EDİYORUZ
Kadim bir kültüre sahip Erzurum'un tarihi kimliğini koruma noktasında son bir yılda önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Sekmen, "Binlerce yıllık köklere sahip Erzurum’da medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışımız kapsamında, kendi değer ve kaynaklarımızı kullanarak çevre, insan, doğa, kültür ve tarihle uyumlu yeni bir şehir inşa ediyoruz. 2023 hedefinde yer alan Yeni Türkiye’nin Yeni Şehirleri işte bu vizyon ve ilkeyle büyüyecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
ERZURUM'UN KENTSEL DÖNÜŞÜM MANİFESTOSU
Konuşmasında Erzurum'un kentsel dönüşüm manifestosunu da açıklayan Başkan Sekmen, "Erzurum’un kentsel dönüşümle ilgili manifestosu şudur; doğal ve kültürel mirası korumak, teknolojinin bizlere sunduğu olanakları kullanarak afet riski taşıyan bölgeleri yeniden ihya etmek, ecdadımızdan günümüze kadar gelen yaşayan tarihimizi geleceğe güvenle bırakmaktır. 'AK Belediyeler ve Mutlu Kentler'in ana fikri şehirlerin milli kimliğini korumayı esas alır. Bütün gayretimiz ve çabamız budur." diyerek, kentsel dönüşüm çalışmalarının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Konuşmalardan sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, İçişleri eski Bakanı Ala, Erzurum Valisi Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen beraber temel atmayı gerçekleştirerek alanı gezdiler.Temel atma töreninden sonra, Bakan Güllüce beraberindekilerle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.
Etiketler : Erzurum, temel, dönüşüm, şehit,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler