Seyyid Hacı Ahmet Baba anıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 20.10.2013 14:11:00

RADARHABER / ERZURUM 
 
Rufai tarikatının şeyhi Sanamerli Seyyid Hacı Ahmet Baba, Horasan ilçesi Hacı Ahmet Köyü’nde düzenlenen programla anıldı. Programa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de katıldı. 
Erzurum'un manevi dinamiklerinden Rufai tarikatının şeyhi Sanamerli Seyyid Hacı Ahmet Baba, türbesinin bulunduğu Horasan’ın Hacı Ahmet Köyü’nde düzenlenen programla anıldı. Seyyid Hacı Ahmet Baba ve Seyyid Hacı Mevlüt Baba Yaşatma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen anma programına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Veli Velioğlu Hocaefendi, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Emin Can Polat, Horasan İlçe Müftüsü Muhterem İşler, Rufai tarikatının şeyhlerinden İsmail Hakkı Çetrez, Hacı Mevlüd Baba’nın torunu Abdulbaki Çınar, Seyyid Hacı Ahmet Baba ve Seyyid Hacı Mevlüt Baba Yaşatma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Lütfü Karakaş, iş adamları, Seyyid Hacı Ahmet Baba'nın torunları, müritleri ve Rufai tarikatının üyeleri katıldı. Hacı Ahmet Köyü Camii’nde gerçekleştirilen programda konuşma yapan Başkan Karakaş ve Abdulbaki Çınar, günün anlam ve önemini belirtti.
 
“DİN ALİMLERİ VE PEYGAMBERLERİN VARİSLERİDİR”
 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, hayırlı ve son derece anlamlı olan bir programda bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Başkan Küçükler, şöyle dedi:“Erzurum, tarihten beri önemli ve büyük zatlar yetiştirmiş bir şehirdir. Bu şehirde çok büyük zatlar ve din alimleri vardır. Bundan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Alvarlı Efe Hazretleri’nin dediği gibi ‘Bu göl yerinde daha nice sular bulunur’ İnşallah şehrimizin manevi gücünün kıyamete kadar devam etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Din alimleri, Peygamberlerin varisleridir. Çünkü onlar bize dinimizi ve diyanetimizi en iyi şekilde anlatan insanlardır. Allah’ü Teala Kur’an-ı Kerim’de ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ diye buyuruyor. Biliyoruz ki ilim insanlarının mürekkebi şehitlerin kanından bile daha üstün tutulmuştur. Çünkü bir alimin vefatı bir alemin yok olması anlamına gelir. Dindar nesiller yetiştirebilmek hepimizin gayesi olmalıdır. Çünkü bu güzel değerlerimizi bizden sonraki nesillere iletebilirsek dünyada huzurlu ve mutlu bir toplum oluşur. İslam aleminden başka hiçbir toplum huzur ve saadeti yaşayamaz, bunu çok iyi biliyoruz.” Başkan Küçükler ayrıca, türbe yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Küçükler’in konuşması sonrası diğer yetkililer de düşüncelerini ifade etti. Anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahilerin okunması, dua ve ikramla sona erdi. Bu arada Başkan Küçükler, anma programı sonrası Horasan, Köprüköy ve Pasinler ilçelerinde gezi ve incelemede bulundu.
 
SEYYİD HACI AHMET BABA KİMDİR?
Seyyid Hacı Ahmet Baba, Peygamber Efendimizin 37. torunudur. Hacı Ahmet Baba, Van’dan Aşağı Pasin’e manevi görevle tayin edilmiştir. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde 36 yıl seyyah gezdikten sonra o dönem Aşağı Pasin’in Sanamer Köyü’ne yerleşmiştir. Burada dergah açarak irşad faaliyetlerine başlayan, 72 halifesi ve binlerce müridi olan Seyyid Hacı Ahmet Baba, 1912 yılında 120 yaşında vefat etmiştir. Büyük zat, evliyalara mahsus özelliğinden dolayı yaşadığı eve defnedilmiştir. Seyyid Hacı Ahmet Baba'nın oğlu Yakup Baba ise Sarıkamış Harekatı’nda Ruslara karşı savaşırken şehit düşmüştür.
Etiketler : Erzurum, anma, Horasan, köy,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler