Soğuk kent Erzurum'dan sıcak manzaralar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 13.01.2019 18:38:00
Balkanlar üzerinden gelen hava, Erzurum’da dondurucu soğukların etkili olmasına neden oluyor.
Soğuk kent Erzurum'dan sıcak manzaralar

Haber ve Fotoğraflar: Sinan AYDIN

 

RADARHABER / ERZURUM 

 

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, Erzurum’da dondurucu soğukların etkili olmasına neden oluyor. Kar yağışının etkisini yitirdiği ilde, soğuk hava nedeniyle yaşam güçleşiyor. Erzurum’da önceki gün yağan kar sonrası 35 köy yolunun ilçelerle bağlantısı kesik durumda. İl Özel İdaresi ekipleri ile karayolları ekipleri yollarda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafından buzlanan yollar tuz dökülerek açılırken, trafikte buzlanma nedeniyle zaman zaman maddi hasarlı kazalar da meydana geliyor.

 

 

 

ÇOCUKLAR LEĞENLERLE KAYARAK TATİLİN KEYFİNİ ÇIKARIYOR

 

İlde gece havanın eksi 13 dereceye düşmesiyle, ev ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluştu. Kar yağışı çocukları içinse eğlence oluşturuyor. Soğuk havaya umursamayan Erzurumlu çocuklar, mahalle aralarında naylon leğenlerle kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.

 

 

Kimi çocuk kartopu oynayıp kardan adam yaparak, kimi çocuk ise kızak ya da naylonlarla buzlanan bölgelerde kayak yapıyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri soğuk havanın önümüzdeki günlerde etkisini daha da artıracağını belirterek don ve buzlanma olaylarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

 

 

HAYVANLAR YİYECEK BULMAKTA ZORLANIYOR

 

Kar yağışı sonrası Palandöken Kayak Merkezi ise yarı yıl tatilini fırsat bilen yerli turistlerin akınına uğruyor. Ağır kış şartları, Erzurum’da hayvanlar için de yaşamı güçleştiriyor. Başta kedi ve köpekler olmak üzere kuşlar ve yaban hayvanları, yiyecek bulmak için gün boyu amansız mücadele ediyor. Kuşlar evlerinin pencerelerinin önüne konarak verilen ekmek kırıntıları ile karnını doyuruyor. Kedi ve köpekler ise çöplerde yiyecek arıyor. Yetkililer vatandaşları hayvanlara karşı duyarlı olmaya çağırarak, kapı önlerine ya da çöp bidonlarının diplerine yiyecek bırakılmasının insani bir görev olduğunu hatırlatıyorlar.

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler