SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Tekman'da kuran kursu hizmete girdi
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 17.09.2014 09:18:00 |
Tekman’da yapımı tamamlanan Ali Şeker Kız Kuran Kursu düzenlenen törenle açıldı.

RADARHABER / ERZURUM
Tekman’da yapımı tamamlanan Ali Şeker Kız Kuran Kursu düzenlenen törenle açıldı. Törene Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Adnan Yılmaz ,Cengiz Yavilioğlu,Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hasan Çınar ile vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. Törende Kuran ziyafeti bölümünde yağmurun aniden başlaması, küçük çaplı şaşkınlık yaratırken, proğram kaldığı yerden devam etti. Kuranı öğrenmek ve öğretmenin çok önemli bir hizmet olduğunu söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ‘evlatlarımızı yetiştirmede hepimize çok önemli görevler düşüyor.Yarını düşündüğümüzde mutlaka evlatlarımızı hayırlı işlerle yetiştirmemiz lazım.Burada yapılan hizmet büyük hayırlı bir hizmettir.Bizlerde bu hizmette üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz ‘’dedi. Törene katılan Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da’’ Kuran bizim için adalet, kardeşlik, merhamet sevgi, saygı kitabıdır. Kuran eşitliğin, birlikte yaşamanın kılavuzudur. Kuranı hayatımıza taşıyacak şekilde okuyup yaşatırsak bu büyük hizmetler sadece kuran lafzıyla kalmaz, gerçek amacına ulaşmış olur ’dedi. Bölgenin tarih boyunca kuran eğitimine çok büyük ehemmiyet veren bir yer olduğunu söyleyen, Ak Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’ da yaptığı konuşmada’ Kuranının hayatımızda ki yerini, kuran eğitiminin ne kadar önemli olduğu herkes iyi biliyor.Kuranı öğrenmek öğretmek için yapılan işlerin önemine baktığınız zaman daha da büyük bir ehemmiyet kazanıyor. Bu yönde bölgemizde hayırlı işlerde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.Birliğimizin, Beraberliğimizin Terk Harcı İslam Dinidir.‘Kardeşliğin dostluğun ve de her şeyden önce binyıllardır bizi bir araya getiren terk harç İslam’ dır’ diyen, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ta yaptığı konuşmada ,”bu harcın devam etmesi yaşayabilmesi ve bu harcın güçlü kalması içinde mutlaka kuran öğrenmek ve öğretmek gerekir’’ dedi.Vali Altıparmak ,’’çocuklarımızı bu eğitim sürecinden geçirmemiz gerekiyor. Aksi taktirde bunun vebalini hiçbirimiz ödeyemeyiz. Madem ki İslam gibi büyük bir dinin mensuplarıyız, bunu her halimizle her tavrımızla her şekilde yaşantımızda sürdürmeli ve göstermeliyiz ‘’diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından iş adamı Ali Şeker’e yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Altıparmak tarafından plaket verildi.Ali Şeker Yatılı Kız Kuran Kursu, açılış kurdelasi Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Ak Parti Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından kesilerek hizmete açıldı.Tekman’lı iş adamı Ali Şeker tarafından Tekman İlçe merkezinde yaptırılan Yatılı Kız Kuran Kursunda 100 Kız öğrenciye Kuran Eğitimi verilecek. Tekman İlçesinde ve köylerinde toplam 26 Kuran Kursu bulunurken, bunlardan bu gün açılan Yatılı Kız Kuran Kursu ile beraber 10 Kuran Kursu iş adamı Ali Şeker tarafından yaptırıldı.
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı