The Guardian Gazetesi Palandöken'i Övdü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 31.10.2018 17:00:00
İngiliz The Guardian gazetesi, dünyanın fark yaratan kayak bölgelerini ele aldı.
The Guardian Gazetesi Palandöken'i Övdü

RADARHABER / ERZURUM 

 

Turizm sektörü kış turizmi açısından da hareketli günlerini yaşıyor. İngiliz The Guardian gazetesi, dünyanın fark yaratan kayak bölgelerini ele aldı. Türkiye’den Palandöken Kayak Merkezi, ‘büyüleyici’ olarak tanımlanarak dünya listelerine girdi. Gazete, fark yaratan kayak bölgelerini derlediği haberinde, Türkiye’den Palandöken Kayak Merkezi’ne de yer verdi. Haberde, “Kar yağıyorsa, Türkiye için zaman olmalı. Mükemmel pistlere sahip soğuk Palandöken’e giden sıcak bir karşılama bulur” sözlerine yer verildi. Haberde; Avusturya Kitzbühel, Estonya, Andorra, Fransa Snowkite, Bulgaristan Bansko, Kanada Whistler, Avusturya, İsviçre Lenzerheide, İskoçya, İspanyol Pirenelerival, Slovakya Tatra, Fransız Pirene Dağları, Kırgızistan, ABD Breckenridge, İtalya Bormio, İsviçre’de Andermatt, Norveç ve Türkiye’den Erzurum Palandöken Kayak Merkezi olarak gösterildi.

 

‘‘ ERZURU  KAYAK YAPMAK İÇİN BÜYÜLEYİCİ BİR YER’’

 

Macera ve kültür bir arada Maceralı ve kültürel bir deneyim için Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesindeki Palandöken Kayak Merkezinin ideal bir tercih olduğunun vurgulandığı haberde, “3,125 metrede doğa ile baş başa kalabileceğiniz pistler, Ulu Camii ve 13. yüzyıldan kalma Çifte Minareli Medresesi’ne ev sahipliği yapan, Erzurum’un İpek Yolu kentine yakın olması da heyecanlandıran bir detay. Erzurum kayak yapmak için büyüleyici bir yer” ifadelerine yer verildi. Kayak merkezinin antik gizemli Erzurum kentinin 6 km doğusunda olduğu, “Palandöken bir Türk beldesidir, ülkenin en gelişmiş kayak merkezidir. Palandöken’de lük otellerde konaklayabilir, sayıları bir hayli fazla olan pistlerde kayağın tadını çıkarabilirsiniz. Kayak merkezinde mekanik tesisler oldukça iyi” denildi.

 

 

 

‘‘ERZURUM’DA HAVA SOĞUK OLABİLİR AMA İNSANLARIN KALPLERİ SICAKTIR’

 

 

Soğuk şehrin sıcak insanları Erzurum’un tarihi hakkında da bilgi verilen haberde, “ Ruslar geçmişte üç kez şehri işgal etmiş ancak her seferinde Türkler şehri geri almış. Aynı zamanda Nuh’un gemisinin olduğu düşünülen Türkiye’nin en yükseği olan Ağrı Dağı’na sadece birkaç kilometre uzaklıktadır. Erzurum’da da çok sayıda uygun fiyatlı alışveriş vardır. Deri ceketler, Türk halıları ve yerel taş takılardan alabilirsiniz. Erzurum’da hava soğuk olabilir, ama insanların kalpleri sıcaktır” görüşleri paylaşıldı. 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler