Ticari araçların ağırlık ve boyut topantısı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.09.2013 12:43:00
AB Destekli Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Teknik Destek Projesi toplantısı Erzurum’da yapıldı.
Ticari araçların ağırlık ve boyut topantısı

RADARHABER / ERZURUM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, AB Destekli Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Teknik Destek Projesi, kamuoyu bilgilendirme toplantısının 5. Erzurum’da yapıldı. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen karayollarında ticari vasıtalar tarafından yapılan taşımacılıkta, ağırlık ve boyut kontrolünü konu alan Ticari Araçların Ağırlık ve Boyut Kontrolleri için Teknik Destek Projesi kapsamında Palan Otel’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
HEDEF TRAFİK GÜVENLİĞİ 
Proje ile AB düzenlemeleri uyarınca kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet gibi ağır nakliye araçlarının Türkiye’nin bütün bölgelerinde kurulan modern istasyonlar tarafından yapılacak kontrollerle kurallara uygun taşımacılık yapmalarını sağlanması amaçlanıyor. Proje ile karayollarının ve araçların ömrünü uzatarak ekonomiye destek verilmesi çevrenin korunması ve trafik güvenliği hedefleniyor.Proje tanıtım kampanyası ile kamuoyunun, gerçekleştirilecek eğitim programları ile araçların sürücü ve işletmecilerinin bilinçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması amaçlandığını dile getiren teknik destek projesi takım kaptanı Panagiotis Dalianis, “Araçlara fazla yükleme yapma oto yollarına çok büyük zararlar veriyor. Bu yolların yapımı da ekonomiye çok büyük zararlar veriyor. Bu noktada projenin görünürlüğüne de çok önem veriyoruz. Görünürlüğün artması için afişler, broşürler, radyo ve televizyon spotları yapıldı. Şoförlere ve katılan herkese katılımlarını arttırmak için çeşitli hediyeler hazırladık. Projenin toplam süresi 18 aydır. Fakat etkileri ve sürekliliği 18 aydan fazla sürecektir. Yaptığımız projeleri ulaştırma bakanlığının desteklemesini öneriyoruz. Projede en önemlileri öncelikle eğitim projemiz. Bu kapsamda en önemli olanı eğitimcilerin eğitilmesi. Birde denetçilerin eğitilmesidir. 8 ilde toplam 10 eğitim düzenlendi. 200 denetimci ve 60 eğitimciye şimdiye kadar eğitim verildi. Yol kenarları için bir rehber geliştirildi. Bu rehber bütün yol denetimleri için gerekli eğitimi verecek. 2006 yılında yol kenarı denetim istasyonları kurulmaya başlandı. 2006’dan beri araçlarda yapılan denetimlerle bu sayı düştü. Bizim burada hiçbir şoföre para cezası verelim diye bir niyetimiz yoktur amacımız şoförlerin tutumunu değiştirmektir.“ şeklinde konuştu.
Etiketler : Erzurum, araç, toplantı, bakanlık,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler