SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Tortum'da sel felaketi yaşandı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 13.08.2014 09:59:00 |
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Tortumkale ve Arılı köylerinde sel afeti yaşandı.

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Tortumkale ve Arılı köylerinde sel afeti yaşandı. 30’a yakın evin, 5 aracın, ekili ve dikili alanlarla, yüz yıllık ağaçların zarar gördüğü iki köyde vatandaşlar yüksek kesimlere çıkarak canlarını kurtardı. Erzurum merkeze 70 kilometre uzaklıkta bulunan Tortumkale ve Arılı köylerinde akşam saatlerinde yağan sağanak yağış, sele dönüştü. Dağdan kopan sel, altlı, üstlü bulunan iki köyünde ortasından geçerek önüne çıkan her şeyi sürükledi. Elektrik direklerini devirip, yüz yıllık ağaçları kökünden söken sel 30’a yakın eve zarar verdi. 1 minibüs ve 4 otomobili de sürükleyerek çamura sapladı.Sel afetinin yaşandığı sırada dağa kaçarak canlarını kurtaran köylü sakinleri büyük korku yaşadı.Yemyeşil tabiatı bulunan iki köyün sele gömüldüğünü ifade eden vatandaşlar, “Böyle bir sel afeti hiç görülmemişti. Dağdan kopan sel köylerimizi mahvetti. Ekili, dikili alanlarımız çamur deryasına gömülürken sel suları evlerin neredeyse 5 metre duvarlarını kapladı. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Ancak tam bir facianın eşiğinden döndük. İstinat duvarları olmasa 50’den fazla insan canından olurdu” dedi.Öte yandan, yaşanan sel afetinin ardından iki köye AFAD ekipleri sevk edildi. Bir süre bölgede arama tarama faaliyeti yapan ekipler havanın karanlık olması nedeniyle çalışmalarını sonlandırdı.İlgili ekipler sabah saatlerinde hasar tespit çalışması yapacak.
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı