Tramvay Erzurum'a Resmen Geliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 20.05.2019 15:40:00
Tramvay zemin testi için sondaj vuruluyor. Resmi Gazete´de yayımlandı.
Tramvay Erzurum'a Resmen Geliyor

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

2015 yılından Erzurum´un gündeminde olan Hafif Raylı Sistemler (Tramvay) projesi, sonunda resmileşerek kesinlik kazandı. Resmi Gazete´de yayımlanan karara göre; Erzincan ve Erzurum´daki iki tramvay hattının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak. Bu kapsamda Erzurum´da Tramvay zemin testi için sondaj vurulmaya başladı. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Gar-Atatürk Üniversitesi Kampüs-Tıp Fakültesi-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi-Şehir Hastanesi-Yavuz Sultan Selim Bulvarı-Gar tramvay hatlarının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilecek. Tramvay projesi, Erzurum´un vizyon projelerinden birisi. Yerel seçimler öncesinde katıldığı bir ptogramda önemli açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “20 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistem projemiz tamam. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladı. Yakında çalışmalara başlıyoruz” demişti.

 

TRAMVAY HATTININ DETAYLARI DA BELLİ OLDU! 890 MİLYON TL´LİK BİR PROJE

 

Kent içi ulaşımı rahatlatarak bölgenin gelişimine katkı sağlayacak olan Erzurum Tramvay Hattı´nın tüm detayları da belli oldu. 890 milyon TL´lik tramvay hattı projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak. 2 etap halinde 5 yılda yapılması planlanan projenin birinci etap güzergahı 15.477,20 metre, ikinci etap güzergah ise 5.696,55 metre uzunluğunda olacak. İki ilçenin ulaşımına hizmet verecek olan Erzurum tramvay hattı, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinin sınırları içinde yer alacak.

 

İŞTE İSTASYONLAR

 

Proje güzergahının platform genişliği toplam 6,80 m olup istasyonların bulunduğu alanlarda ise platform genişliği 11,80 m olarak dizayn edilecek. Hattın zirve saatteki en yüksek kesitteki değeri tek yönde 10.026 yolcu/saate ulaşması hesaplanıyor.

 

Birinci etabın istasyonları:

Gar, Lala Paşa, Belediye, Üniversite-1, Üniversite-2, Yurtlar, Hastane, Toki, Yavuz Selim-1, Yavuz Selim-2, Forum, Yunus Emre, Atatürk Bulvarı, Yeşil Yakutiye,

 

İkinci etabın istasyonları:

Sağlam Evler, 3 Temmuz, Otogar, Fuar, Stadyum, Mühendislik Fakültesi.   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • selçuk 25.05.2019 10:05:29

    Erzurum da her gün hilalkentten sanayi şükrüpaşa istikametinden 40 bin kişinin havuzbaşı üniversite bölge eğitim güzerhanı gittiği bir şehirde böyle bir güzergah planlaması yapılması yine bir halttan anlamayan yetkililerin şehri garip bir planlamaya sokması ne büyük bir talihsizlik.

En Son Haberler