TRT Oltu taşı mağaralarına girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 18.12.2013 13:22:00

RADARHABER / ERZURUM
TRT Haber’in yayınladığı yol arkadaşım programının konuğu Oltu Taşı oldu. Program yapımcısı Neşe Uğur Nohutcu ve program sunucusu Nilgün Esin Oltu ilçe merkezinde Oltu Taşı İmalatçısı ustalardan taş hakkında bilgiler alırken program için bir dizi çekim yaptılar. Tespih Ustası Süleyman Coşkun’dan Oltu Taşının yapılışını hakkında bilgilerin yer aldığı çekimlerde, program ekibi taş işlemecisi Halime Bayındırla da sohbet etti. Oltu Taşı işlemeciliğinin artık bayanlarca da ayrı bir iş sektörü olarak benimsendiğini aktaran Bayındır, bayanların sektöre olumlu yönde bir ivme kazandırdıklarını anlattı.
Bu arada Oltulu İbrahim Bayındır ve oğullarının Oltu Yöresi Barlarından sundukları bar gösterisi de çekimlere konu oldu.Daha sonra program ekibi Olur ilçesine bağlı Yeşilbağlar köyündeki Oltu Taşı Ocaklarına gitti.Çekim ekibine ocaklarda yol arkadaşlığı yapan Osman Aktürk taşın ocaklardan ne tür zorluklarla çıkarılışını anlattı.
Ocak içerisinde çalışmaları görüntüleyen ekip, ilk defa böyle dar bir mekân da çekim yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler.Program yapımcısı Nohutcu “Baba ve oğullarının oynamış oldukları yöresel barlar çok güzeldi. İlk defa böyle barlar gördüm. Doğu Anadolu’da yok olmaya yüz tutmuş birçok kültürler karşılaşıyoruz. Ben ve ekibim bu tür kültürleri kayıt altına almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 
Etiketler : Erzurum, Oltu, konuk, yol,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler