
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
TÜKODER Şube Başkanı İspirli'den Uyarı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm ERZURUM Haberleri | 15.09.2015 11:00:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Tüketiciyi Koruma Derneği Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli, bazı KOBİ danışmanlık hizmetlerinin Erzurum’da vergi mükelleflerini arayıp, işletme hibe ve kredi konusunda dolandırmaya çalıştığını ifade etti. Konuyla ilgili olarak esnafın dikkatli olmasını isteyen İspirli, ‘’ Son zamanlarda Erzurum’da KOBİ’lere kredi ve hibe desteği bahanesiyle dolandıran şirketlerin esnaftan 500 TL para istediğine tanık oluyoruz. Devlet kurumları hibe ve kredileri aracısız ve ücretsiz veriyor. Dolandırıcıların bu oyununa kimse gelmemeli. Üstelik bu tahsilâtlar kargo yoluyla istenmekte, kargo şirketleri de zor duruma düşürülmektedir. Derneğimize bu konuyla ilgili yoğun başvurular oluyor. Çeşitli sektörlerden firma temsilcileri telefon yoluyla aranarak, ‘’Sizin şirketinize kredi ve hibe çıktı, evraklar kargoyla gönderilecek, kargoyu açmadan 500 TL ödeyeceksiniz’’ gibi ifadeler kullanılıyor, bu duruma karşı esnafımız uyanık olmalıdır’’ dedi.
TİCARİ FAALİYETLER TÜKETİCİ HAKLARINA GİRMİYOR
Firmaları dolandıran uyanıkların firma adına gönderi yaptığını belirten İspirli, ‘’ Bu gibi şikayetler ticari faaliyetleri ilgilendirdiği ve doğrudan firmaları esas aldığı için tüketici hakem heyetlerinin de görev alanına girmiyor. 500 TL’nin geri alınabilmesi bu durumda oldukça zor ve hukuki olarak dolandırıcılık boyutuna giriyor. Bu durumda mağdur olan esnaf savcılığa şikayette bulunabilir ancak, kaptırdığı parayı geri alması, konu tüketici haklarına girmediği için oldukça zor’’dedi.
KREDİ VEREN KURUM VE KURULUŞLAR YETERİNCE AKTİF DEĞİL
Erzurum’da kredi ve hibe desteği veren kurumların tanıtım alanında yeterli olmadığını belirten İspirli, ‘’ Eğer bir şehirde bu gibi aksaklıklar oluyorsa bu alandaki bilincin sorgulanması gerekiyor. Kredi ve hibe veren kamu kurumlar tanıtım alanında daha rasyonel davranmalıdır, tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık vermelidir. Erzurum esnafı hangi kurumun kendisine nasıl bir destek verdiğini tam olarak bilmiyor. Devlet kurumları hibe ve kredileri aracısız ve ücretsiz vermektedir. Önemli olan bu gibi destekleri esnafa nasıl kullanacağı konusunda bilgi verebilmek. KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve ticari kredi veren bir çok banka bu konuda daha etkin çalışmalara imza atabilmeli, saha çalışmalarına ağırlık vermelidir. Öte yandan KOBİ danışmanlığı faaliyet alanında kurulan şirketler denetlenmeli, bu konudaki mağduriyetlerin önüne geçilmelidir’’ diye konuştu.
İspirli, tüketici derneklerinin sadece tüketiciyi ilgilendirmediğini dengeli bir ekonomide arz ve talep dengesinin sağlanmasının önemli bir gereklilik olduğunu da sözlerine ekledi.
En Son Haberler
-
Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal’ın acı günü
Başkan Ahmet Dal’ın annesi Hacı Zuhal Dal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
-
Büyükşehir'den 5 bin aileye Ramazan desteği
Sekmen: Vatandaşlarımızın hem iftarlık hem de sahurluk üç çeşit yemek ihtiyaçlarını veriyoruz
-
Memet Aca, kimsesiz yaşlı kadını sevindirdi...
Memet Aca kimsesiz yaşlı kadının evini baştan aşağı yenileyecek…
-
Aca, yüzlerce dar gelirli ailenin yüzünü güldürdü…
Hayırsever iş insanı Memet Aca, yüzlerce dar gelirli aileye yardım kolisi dağıttı.
-
Erzurum, gölet yapımında Türkiye’ye örnek şehir...
Sekmen, yapılan göletlerle şehirdeki büyük ve küçükbaş hayvan popülasyonunun arttığını kaydetti.
-
Elmalı’dan emeklileri mutlu eden gezi
Avukat Ebubekir Elmalı, emeklileri Mardin ve Şanlıurfa gezisine götürerek unutulmaz anlar yaşattı.
-
Elmalı Dadaş boksörlerle yemekte buluştu
Av. Ebubekir Elmalı, kentteki boksörler ve antrenörlerle bir araya gelerek yemek programı düzenledi.
-
Elmalı Aysima’yı Unutmadı
Erzurum’un Abisi Avukat Ebubekir Elmalı fanatiklerin yaraladığı Aysima’yı Unutmadı.
-
Espor Akademisi Erzurum'da açıldı
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek Espor Akademisi, törenle hizmete açıldı.
-
Yeni evlenecek çiftlere Elmalı piyangosu vurdu!
Elmalı, müjdeyi verdi. Hem gelin arabası tahsis edecek, hem de altın takacak…





