Uyuşturucu bağımlılarına idrar takibi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 27.07.2013 02:40:00
Erzurum'da uyuşturucu kullanırken yakalandıkları için tutuksuz yargılanan 8 bağımlıya, 4 ay 'idrar takibi' kararı verdi.
Uyuşturucu bağımlılarına idrar takibi

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da uyuşturucu kullanırken yakalandıkları için tutuksuz olarak yargılanan 8 uyuşturucu bağımlısı hakkında mahkeme 'Denetimli Serbestlik Kanunu' kapsamında, dört ay süreyle 'idrar takibi' kararı verdi.Erzurum'da uyuşturucu kullanırken yakalandıkları için tutuksuz olarak yargılanan 8 uyuşturucu bağımlısı hakkında mahkeme 'Denetimli Serbestlik Kanunu' kapsamında, dört ay süreyle 'idrar takibi'  kararı verdi. Bu sürede şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edilirse, 6 ay süreyle psikolojik tedaviye tabu tutulmalarına da karar verildi.

DAVA AÇILDI

Erzurum'da ikamet eden uyuşturucu bağımlısı Y.T., M.D., N.U., H.P., M.E., E.T., Ş.A. ve T.T. hakkında 'kullanmak için uyuşturucu madde satın almak' suçlarından Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklar hakkında hapis cezası vermeyen mahkeme, "Denetimli Serbestlik Kanunu" kapsamında işlem yapılmasına karar verdi.Mahkeme, sanıkların Denetimli Serbestlik Kanunu kapsamında dört ay süreyle hastanelere giderek 'idrar tahlili' yaptırmalarına karar verdi.

KARARA UYAMAZLARSA TEDAVİ GÖRECEKLER

Mahkeme kararında, şahısların bu süre içerisinde yeniden uyuşturucu kullanıldığının tespit edilmesi halinde önce 6 aylık psikolojik tedavi yapılmasına, bunda da başarılı olunamaması halinde de ileri düzey tedavi için AMATEM'de (Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezinde) tedavilerine başlanılmasını da hükmetti. (Palandöken) 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler