
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Vakıflar AVM'de imzalar atıldı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 03.09.2013 17:37:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Caddesi üzerinde inşa edilen Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ihale sözleşmesi 420 bin TL ‘ye Yeni Ses Turizm firması ile imzalandı. İhale sözleşmesi imzalanan AVM’nin en geç Mart ayına kadar açılacağı bildirildi. Erzurum Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki 86 işyeri aylık 420 bin TL kira bedeli ile 3 yıllığına Yeni Ses Turizm firmasına verildi.Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, imza programı öncesinde yaptığı açıklamada vakıf alış veriş ve yaşam merkezinin 15 Nisan 2011 yılında temeli atılarak 2012 Aralık ayında geçici kabulü yapılarak teslim alındığını belirtti. Ungan, "Vakıflar özel bütçe kurum olması nedeniyle kendi gelirleri ve giderlerini karşılamaktadır. Bu nedenle genel müdürlüğümüzün kira gelirlerinin artırılması hedefleri doğrultusunda ekonomik ömrünü tamamlamış gayrimenkuller yeniden değerlendirilerek ve fonksiyon verilerek bölge müdürlüğümüz kira gelirleri iki katına çıkarılmıştır. Vakıfların yaşatılması için gelirlerin artırılması şarttır, bu elde edilen gelirler ile bugün yöneticisi kalmamış vakıfların hayır amaçları gerçekleştirilmektedir. Bölge müdürlüğünce projesi yeni alışveriş merkezinin bir diğer katkısında ise şehrimizin görsel kirlilikten kurtulmak şehrin ihtiyacı olan çağdaş görünüme katkı sağlayacaktır. Belki de en önemlisi iş ve aş bulabilmeleri için yapılan iş yerinde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak ve işsizliği azaltmaya vesile olacaktır. Alışveriş merkezinin yapılmasındaki her açıdan desteklerini esirgemeyen, Başbakanımızın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’a, Genel Müdürümüz Adnan Ertem’e, vakıflar meclisi üyelerine, tüm vakıflar personeline, kamu kurum ve kuruluşlarına, inşaat süresince bizleri sabırla, anlayışla karşılayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yeni Ses firması sahibi Mustafa Ünal ise imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, amaçlarının kar etmekten ziyade Erzurum’a hizmet etmek olduğunu söyledi. Ünal, Alış veriş Merkezine verilecek isim konusunda da Erzurumlulardan teklif beklediklerini ve açılış öncesi belirlenecek isim konusunda kendilerine fikir sunan vatandaşları ödüllendirmeyi planladıklarını söyledi.
En Son Haberler
-
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi 46 yıllık bir geçmişe sahip olan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Ayhan Türkez'i başkan seçti.
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü