Vali afet köyünde!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 27.06.2013 13:28:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kısa süre önce toprak kayması olan ve RADARHABER'İN gündeme getirdiği Kongur Köyünde incelemelerde bulunarak burada yaşayan vatandaşlara ‘yanınızdayız’ mesajı verdi. Heyelandan dolayı köyde herhangi bir riskin olmadığını belirten Vali Altıparmak vatandaşlarda psikolojik bir rahatlama sağlanması açısından köyde çadır kurularak köylülerin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

KÖYLÜLERLE SAMİMİ GÖRÜNTÜ VERDİ

Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde incelemelerde bulunarak, ilçe yöneticileriyle bir araya gelen Erzurum Valisi Altıparmak yoğun programına Kongur Köyünü ziyaret ederek başladı. Geçtiğimiz hafta köyün üst kısmında meydana gelen heyelan bölgesinde tespit yapan ve incelemelerde bulunan Vali Altıparmak vatandaşların tedirginliğini giderecek açıklamalarda bulundu. Yapılan teknik incelemeler sonucu köyde herhangi bir riskin olmadığı kanaatine varıldığını ifade eden Vali Altıparmak toprak altında kalan çayır ve meraların ilgili kurumlarca tespitinin yapılacağını kaydetti.

"UZMANLARIN BİLGİSİNE GÜVENMİK ZORUNDAYIZ"

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak: “Malumunuz burada bir heyelan var. Kongur Köyünü belirli bir risk altına sokuyor diye düşünmüştük. Bunun içinde önce bir uzman ekibimiz geldi inceledi. Onlar ilk inceleme de köyün risk altında olmadığını söylediler. Daha sonra yeni bir heyelan dalgası geldi. Bunun üzerine daha geniş bir uzman ekip gönderdik, onlarda inceledi. Şu an için sizde görüyorsunuz ki büyük bir heyelan var ama köye epeyce uzaklıkta. Köydeki herhangi bir evde çatlama, yarılma, yıkılma yok. Heyelanın yönü için de uzmanlar, köyü risk altına sokacak derece de değil diyorlar. Tabii bu uzmanların görüşü bizim görüşümüz değil. Elbette ki uzmanların bilgisine, birikime güvenmek zorundayız. Dolayısıyla köylümüz, en azından psikolojik olarak rahatlasınlar diye iki ayrı mahalleye 50 tane çadır kurdurduk. İnşallah bir şey olmaz. Uzmanların da herhangi bir şey olmayacağı yönünde görüşleri var. Burada tarım alanı yok sadece çayırlar ve meralar var. Tarım Müdürlüğümüzden uzamanlar gelip ne kadar alanın heyelan altında kaldığını tespit edecekler. Önce ne idi, şimdi ne oldu, tapular üzerinden değerlendirme yapılacaktır” diye konuştu.

KAN DAVASI OLAN İKİ AİLE İLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ

Kongur Köyünde 2 yıl önce baş gösteren ve karşılıklı ölüm olayları ile sonuçlanan husumeti de gündemine alan ve burada yaşayan iki ailenin temsilcileriyle görüşen Vali Altıparmak kan davasının sona erdirilmesini istedi. Aile büyüklerinin bu işi kapatması gerektiğini vurgulayan Vali Altıparmak gençlerin önünün kapatılmaması için, daha fazla can kayıplarının olmaması için bu işe son verilmesi gerektiğini söyledi.

İLK İLÇE ZİYARETİNİ KARAÇOBAN’A YAPTI

Erzurum’daki görevine başlamasının ardından ilk ilçe ziyaretini Karaçoban’a yapan Vali Altıparmak’ı Kaymakamlık girişinde Kaymakam Cevat Çelik ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, İl Genel Meclisi’nin Karaçoban üyeleri ve muhtarlar karşıladılar. Bir süre kaymakamlıkta kalan Vali Altıparmak YİBO’ya geçerek hem brifing aldı, hem de ilçe yöneticileriyle bir toplantı yaptı.Brifingin ardından söz alan Vali Altıparmak muhtarlara seslenerek kız çocuklarının okutulmasını istedi. Karaçoban’da 22 öğrenciye bir öğretmenin düştüğüne dikkat çeken Vali Altıparmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum’da göreve başlayalı iki haftayı bir iki gün geçti. İlk ziyaretimiz, kısmet sizin buraymış. Karaçoban benim düşündüğümden çok daha yeşil. Doğrusu ben çok beğendim. Güzel bir bölgede yaşadığınızı söyleyebilirim. Biz isteriz ki daha sık gelelim. Ancak siz de takdir edersiniz ki 20 ilçemiz var. Ama kapımız sizlere her zaman açıktır. Brifing de görüyoruz ki Karaçoban ciddi kaynak almış bir ilçemiz. Bir padişah hikayesi var. Padişah birisine ödül veriyor. Ödül alan: “Padişahım bir altın olur mu? Siz devlet hazinelerinin üzerinde oturuyorsunuz. Altınlarınız var” Padişah: “Aman yüksek sesle konuşma, diğer kullarımız duyarsa sana bir altın da düşmez” der. Kaymakam Bey’in anlattığına göre bayağı bir kaynak aktarılmış durumda. İlçede 22 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Çok şanslısınız. Herhalde Türkiye’de böyle az yer vardır. Kaynak oluşturabilirsek derslik eksikliklerini gidermeye çalışacağız. Muhtarlarımız köylerde okumak isteyen kızları getirsinler, bakın biz destek veriyoruz, okutun. Yarın, öbür gün gurur kaynağı olacaklar.” Karaçoban’daki toplantının ardından Hınıs’a geçmek üzere ilçeden ayrılan Vali Altıparmak yol boyunca gördüğü çocukların yanında durarak sohbet etti ve onlara çeşitli hediyeler verdi.

HINIS’TA DA YOĞUN PROGRAM

Hınıs’ta cadde üzerindeki esnaflarla sohbet eden ve ilk ziyaretini Emniyet Müdürlüğü’ne yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak daha sonra Kültür Merkezine giderek Karaçoban’daki gibi İlçe kurum müdürleri ve muhtarlarla toplantı yaptı. Kaymakam Murat Uz’dan ilçe brifingi alan Vali Altıparmak daha sonra toplantı bölümüne geçti. Burada bir konuşma yapan Vali Altıparmak Hınıs’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Sizlere bu gün epey kalabalık misafirle geldik. Vali Yardımcımız, Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Müftümüz, Genel Sekreterimiz, Tarım Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürümüz, Sağlık Müdürümüz, DSİ Müdürümüz, İl Genel Meclisi Başkanımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz. Bu arkadaşlarımızla beraber geldik. Neden? Sizin dertlerinizi dinleyelim, yerinde görelim, dertlerinize çözüm bulalım diye. Hakikaten konum itibariyle güzel bir yerde yaşıyorsunuz” diye konuştu. Vali Ahmet Altıparmak daha sonra köy muhtarının sorunlarını dinledi. Altıparmak, muhtarlara sorunların en kısa zaman da çözüleceğini söyledi. Toplantının ardından Kültür Merkezinden ayrılarak önce Hınıs Kaymakamlığına, daha sonra ise Cumhuriyet Başsavcılığı, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Altıparmak yoğun ilçe programlarını bitirerek Erzurum’a göndü. Vali Ahmet Altıparmak’ın Karaçoban ve Hınıs programına Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, DSİ 8. Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, İl Müftüsü Yakup Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Dr. Mahmut Avcı katıldılar.

Etiketler : Erzurum, heyelan, Vali, Hınıs,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler