Vali Yardımcısından haddini aşan sözler!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 25.10.2013 18:53:00
Vali Yardımcısı, bürokrat ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine "ayağa kalkmadın" fırçası attı.
Vali Yardımcısından haddini aşan sözler!

RADARHABER / ERZURUM
Vali Yardımcısı, bürokrat ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine "ayağa kalkmadın" fırçası attı. Vali Yardımcısı Egemen'in sözlerine tepki gösteren Baro Başkanı Terzioğlu, toplantıyı terk ettiTüm Türkiyenşin tepkisini çeken Vali yardımcısının özür dilemesi, bekleniyor. Erzurum'da İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısına katılan bürokrat ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini kendisini ayakta karşılamamasına sinirlenen Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, salonda bulunanları "Bizim devlet geleneğimizde içeriye büyük girdiği zaman ayağa kalkılır. Tabii bizi tanımadığınıza vereceğiz. Ama bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum" sözleriyle fırçaladı. "Erzurum Baro Başkanı'nı azarlayacak adam anasından doğmadı" diyen Baro Başkanı Faruk Terzioğlu toplantıyı terk etti.
 
HEM 125 DAKİKA GEÇ GELDİ HEM DE...
İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı Cuma günü İl Genel Meclisi Salonu'nda Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen başkanlığında yapıldı.  Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile geçtiğimiz yaz Şırnak Vali Yardımcılığından Erzurum Vali Yardımcılığı'na atanan 35 yaşındaki Ertuğrul Egemen, 15 dakika geç geldiği toplantı salonuna girişte kimsenin ayağı kalkmamasına öfkelendi. Toplantıya katılan Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken, Aziziye Belediye Başkanlıkları, Halk Sağlığı, Emniyet, Sağlık, Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Kredi ve Yurtlar Kurumu, , Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Anabilim Dalı Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Baro, 13'üncü Bölge Eczacı Odası, Tabipler Odası, Dişhekimleri Odası, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Orman Bölge, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlükleri, Müftülük Türk Hemşireler Derneği Başkanlıkları temsilci veya yöneticilerine sert sözlerle tepki gösteren Vali Yardımcısı Egemen, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz, "Bizim devlet geleneğimizde içeriye büyük girdiği zaman ayağa kalkılır. Tabii bizi tanımadığınıza vereceğiz. Ama bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
BARO BAŞKANI TERZİOĞLU SALONU TERKETTİ
 
Vali Yardımcısı Egemen'in sözlerine tepki gösteren Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, toplantıyı terk etti. Terzioğlu, Vali Yardımcısı Egemen'in tavrının saygısızca olduğunu öne sürerek, "Büyük, büyük gibi davranacak ve geç kaldığı için özür dileyecek. Baro Başkanını azarlayacak adam daha anasının karnından doğmamıştır. İster vali, ister vali yardımcısı, ister Başbakan, ister Cumhurbaşkanı olsun. Siz de şahit oldunuz. Hem toplantıya 10 dakika geç kalmış, hem de selam sabah yok. Gelir gelmez de 'Devlet geleneğinde büyük girince ayağı kalkılır. Bir daha olmasın' diyor. 'Büyük', 'büyük' gibi davranacak. Girecek, salona geç kaldığı için özür dileyecek. Ben özellikle onun saygısız tavrı sebebiyle çıktım. Biz oraya azar işitmeye gitmedik. Bizi azarlayacak adam evvela kendisi devlet geleneği, terbiyesi, randevusuna uyacak. Oraya gelenlere saygı göstermesini öğrenecek. Büyüğüne, küçüğüne nasıl davranacağını bildikten sonra konuşsun. Faruk Terzioğlu'nu herkes azarlayabilir. Ama Erzurum Baro Başkanını azarlayamazlar" diye konuştu.
 
VALİ YARDIMCISI ERTUĞRUL EGEMEN KİMDİR?
 
1978 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde doğdu. Orta öğretimini burda tamamladı. 1996 yılında Sivas Kongre Süper lise'sinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslarası İlişkiler Bölümüne başladı. Akabinde kaymakam adayı olarak 2004 yılında ataması yapıldı. Kütahya - Hisarcık, Diyarbakır - Hazro, Şırnak Vali Yardımcılığı görevinde bulundu. 2013 tarihinde İngiltere Portsmonth Üniversitesinde "Terörist Gruplarla Müzakere" konusu üzerine yüksek lisans yaptı. Evli ve bir çoçuk babasıdır.  İyi derecede İngilizce ve orta seviyede İspanyolca bilmektedir. 
 
242 İŞLETMEYE CEZA UYGULANDI
Olaylı toplantıda, Erzurum’da değişen 4207 sayılı kanun hükümlerinin uygulamasını değerlendirmek ve tütün kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmak üzere bu yılın ikinci İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, Erzurum’da 2013 yılı içerisinde denetim ekipleri tarafından 15.715 işletmenin denetlenerek 242 işletmeye kanunu ihlali sebebiyle para cezası uygulandığı yine kanunu ihlal eden 307 kişiye de idari para cezası uygulandığı belirtildi. 
Etiketler : Erzurum, tütün, kontrol, söz,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler