Van'daki çığdan kurtuldu, Artvin'de öldü...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 06.03.2023 10:06:00
Geçen yıl Van'daki çığdan kurtuldu, bu yıl yine Mart ayında Artvin'deki çığda öldü...
Van'daki çığdan kurtuldu, Artvin'de öldü...

Sinan AYDIN'ın haberi... 
 
 
RADARHABER  ERZURUM
Deprem sonrası Malatya'da gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Erzurumlu dağcı Mustafa Tekin, Kaçkar Dağları'nda meydana gelen çığ felaketi sonrası yaşamını yitirdi. Sevilen dağcı, geçtiğimiz yıl Mart ayında Van'da meydana gelen çığ faciasından kurtulmuştu...
 
 
2 DAĞCI ÖLDÜ, 7 KİŞİ DE YARALANDI...
 
 
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Cumartesi günü öğlen saatlerinde Olgunlar mahallesi yaylasında yaşanan çığda, ilk belirlemelere göre çığ altında kalan 2 dağcı öldü, 7 kişi de yaralandı. Artvin'deki çığda hayatını kaybeden dağcıların kimliği belirlendi. Artvin Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Saat 15.00 sıralarında Yusufeli ilçemiz Yaylalar Köyü Olgunlar Mahallesi yaylasında kayak yapan vatandaşlarımızın üzerine çığ düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız ex olmuş(ölmüş), 7 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır. 
 
 
‘DOĞADAKİ İNSAN’ SERDAR KILIÇ KURTULDU
 
 
AFAD İl Müdürlüğümüz koordinesinde ilgili tüm ekiplerimizce olay ile ilgili gerekli çalışmalar yürütülmektedir" denildi. Dağcıların TRT’de yayınlanan ‘Doğadaki İnsan’ programı yapımcısı ve aynı zamanda sunucusu Serdar Kılıç ile birlikte bölgede çekim yaptıkları öğrenildi. Serdar Kılıç'ın ise çığdan kurtulduğu öğrenildi. Çığda hayatını kaybeden Erzurumlu dağcı Mustafa Tekin'in deprem sonrası Malatya'da gönüllü olarak görev yaptığı öğrenildi. 
 
 
1 YIL ARAYLA AYNI AY İÇİNDE VAN'DAKİ ÇIĞDAN KURTULDU, ARTVİN'DEKİ ÇIĞDA ÖLDÜ...
 
 
Mustafa Tekin'in ölümü, tüm Erzurumluları yasa boğdu. Sevilen dağcı Tekin'in geçtiğimiz yıl Mart ayında da Van'da meydana gelen çığ faciasından kurtulduğu ortaya çıktı. Gazeteniz Günebakış'ın özel araştırmasına göre; dağcı Mustafa Tekin 1 yıl arayla aynı ay içinde Van'daki çığdan yaralı kurtuldu, Artvin'deki çığ faciasında hayatını kaybetti. Geçen yıl 30 Mart 2022 taihinde Van Başet Dağında çığ geldi. 11 İtalyan tur kayakçı  misafir ve dağ rehberi olarak  Yıldırım Beyazıt Öztürk ve Mustafa Tekin de olmak toplam 13 kişilik ekip ile; 30 Mart 2022 tarihinde Van’ın en yüksek dağı olan Başet dağına (3684 m.) Sapakonak  mezrası tarafından  tur kayaklı olarak tırmandılar ve ardından dönüşe geçtiler. Dağın 3400 metre civarında karın hareketlenmesiyle oluşan çığda ekip elemanlarının 10’u çığa kapıldı. Yıldırım Beyazıt, Mustafa Tekin ve bir İtalyan dağcı, çığın koptuğu yerin dışında oldukları için çığdan kurtuldular. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler