Yakutiye aslafta 6 milyon TL ayırdı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 08.09.2013 20:29:00
akutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde asfaltsız cadde ve sokak bırakmamak için yoğun bir çalışma yürütüyor.
Yakutiye aslafta 6 milyon TL ayırdı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde asfaltsız cadde ve sokak bırakmamak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, şehir merkezinde asfaltsız alan bırakmak istemediklerini belirterek “Asfalt seferberliği yürütüyoruz. Asfaltı olmayan sokak kalsın istemiyorum. Bunun için işin bir bölümünü ihale ettik. Birkaç ekip birden çalışıyor” dedi. Belediye, aynı anda köyler, mahalleye dönüşen köylerin yolları içinde ayrı ekipler oluşturmuş. Köy ve mahalle yollarında genişletme çalışmasının ardından asfaltlama yapılıyor. 
Yakutiye İlçe merkezinde Şükrü Paşa, Aşağı Sanayi, Yukarı Sanayi Mahalleleri, Sanayi bölgesi, Endüstri caddesi, Çağlayan Mahallesi, Terminal Mahallesi, Kurtderesi mahallesi, Kombina çevresi, Yoncalık mahallesi, Demirciler Çarşısı, Topçuoğlu Mahallesi, Kadana Mahallesi, Kongre çevresi başta olmak üzere asfalt sorunu olan mahallelerde çalışmalar aralıksız yürütülüyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, yüzlerce sokak ve caddede çalışma yaptıklarını belirterek “Ramazan ayı ve sonrası asfalt çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Belediye ekiplerine ek olarak özel sektörü de devreye soktuk. Bu yıl itibariyle Yakutiye İlçe sınırları içerisinde asfalt sorunu olan yol olsun istemiyorum. Asfalt çalışmasının yanında bazı mahallelerimizde ise taş kaplama çalışması yürütüyoruz. Ayrıca kaldırım, karo ve bordür çalışmalarımızda devam ediyor. Çok büyük bir alana sahibiz ve tam tamına 1644 sokağımız bulunuyor. Rakamlar göz önüne alınınca büyük bir iş yaptığımızı söylemem gerekiyor” şeklinde konuştu.

ASFALTA 6 MİLYON TL AYRILDI
Ali Korkut, asfalt için ciddi bir bütçeye sahip olduklarını, şehir merkezinin asfaltsız sokak kalmaması için 6 milyon harcandığını söyledi. Korkut, çalışma takvimini tamamlamak üzere olduklarını ifade ederek “Özellikle Şükrü Paşa büyük bir alan. Şimdiye kadar 250 bin metre kare asfalt attık. Her girilen mahalleden çıkarken olumlu tepkiler alıyoruz. İşimiz çok kalmadı. Çalışma takvimimiz bittiğinde sorunlu mahalle kalmamış olacak” ifadelerini kullandı.Ali Korkut, Dadaşköy mahallesinde ağırlıklı olarak sokakları taş ile kapladıklarını belirtti. En yoğun sorunun Dumlu mahallesinde yaşandığını hatırlatan Korkut, “Dumlu mahallesinde ESKİ’nin alt yapı çalışması olacak. Maalesef bunu beklemek durumundayız. Bu beklemeden dolayı halkımızdan özür diliyorum. Biz Dumlu’nun dış mahallelerinde, yani ESKİ’nin çalışma alanı dışında kalan sokaklarda çalışma başlattık. ESKİ’nin çalışmasının tamamlanmasının ardından çok kısa sürede mahallenin merkez sokaklarını asfaltlayacağız.” dedi.

Etiketler : Erzurum, asfalt, Yakutiye, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler