Yakutiye metruk binaları yıkıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 05.12.2013 11:15:00

RADARHABER / ERZURUM
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan, çevreye tehlike saçan metruk ve terk edilmiş binaları yıkıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar ile çevreye tehdit oluşturan, suç mahalli olmaya yatkın sahipsiz binalar için yıkım çalışması başlattıklarını söyledi. 
Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe sınırları içerisinde çok sayıda metruk ve terk edilmiş bina olduğunun altını çizerken “Belediye olarak Valilik ve Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli bu tür binaları tespit ederek yıkımını yapıyoruz. Ekiplerimiz, binayla ilgili çalışma yapıyor, maili inhidam raporları hazırlanarak bina yıkılıyor. Bu binalar, Emniyet Müdürlüğümüzden gelen bilgiler dikkate alınarak tespit ediliyor. Genellikle terk edilmiş ve suç mahalli olmaya uygun yerler. Binalar yıkıldıkça çevre sakinleri de rahat nefes alıyor” dedi. Korkut, ilçe sınırları içerisinde çok sayıda benze yapının olduğunu söyledi.
Bosna caddesi Gazeteciler sitesi altında 4 katlı ve terk edilmiş bir bina belediye iş makinalarıyla yıkılarak temizlendi. Çevre halkını uzun süre rahatsız eden binanın yıkımıyla çevrede oturanlarda rahat bir nefes aldılar. Çevre sakinleri “Yaşlı bir teyze oturuyordu. Bir türlüde çıkmıyordu. Garip tipler, tinerciler binayı istila etmişti. Yıkılınca çevre temizlendi. Rahat nefes aldık” dediler.
Etiketler : Erzurum, bina, yıkım, Yakutiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler