Yasak bölgede kayak ölümle sonuçlandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.01.2015 10:28:00
Minderi sökerek kayak yapmak isteyen Üniversiteli genç, feci şakilde can verdi.
Yasak bölgede kayak ölümle sonuçlandı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde direkle sarılı olan koruma amaçlı minderi sökerek kayak yapmak isteyen Üniversiteli genç, feci şakilde can verdi. Dün gece saat 23.00 sıralarında Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan Dedeman Otelin arkasındaki A Telsiyeji 10 Numaralı Pist'te meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tekniker olarak çalışan aynı zamanda Veteriner Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Akif Koyuncu(25), 4 arkadaşı ile birlikte Palandöken'e çıktı.

MİNDERLE YASAK BÖLGEDE KAYARKEN KAR PERDESİNE ÇARPTI

Gece geç saatlerde ay ışığının altında kaymak isteyen gençler, kayak pistlerine suni kar yağdıran direklerin çevresine çarpmalara karşı koruyucu olarak sarılan güvenlik minderlerini söktü. Minderle kayak yapan Mehmet Akif Koyuncu, işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdi. Arkadaşlardan birini arkasına alarak minderin üzerinde hızla kaymaya başlayan Mehmet Akif Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı. Koyuncu ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşına ise bir şey olmadı. Arkadaşları '156 Alo Jandarma' hattını arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri Mehmet Akif Koyuncu'yu kar motosikletli sedyeye alarak indirdi ve ambulansa nakletti. Üniversiteli genç, kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KESİN ÖLÜM NEDENİNİ ADLİ TIP BELİRLEYECEK

Koyuncu'nun cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi içöin Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Jandarma ekipleri, Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümü ile ilgili olarak arkadaşları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.'nin ifadesini aldı. Arkadaşları eğlenmek için çıktıkları dağda minderi sökerek kaymaya başladıklarını ve talihsiz kazanın meydana geldiğini söylediler. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Protez Bölümü'nden mezun olan, 2012 yılında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde okurken yatay geçişle Erzurum'a gelen Koyuncu'nun, 4 Ocak günü sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'taki hesabından, 'Demek ki bir gecede insanın düşünceleri ve hayalleri değişebiliyormuş' şeklindeki paylaşımı dikat çekti.

Etiketler : Erzurum, Palandöken, kayak, minder,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler