Yediği balık az daha sonu oluyordu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 30.04.2013 18:54:14
Yediği yemek sırasında boğazına 4 santimetre uzunluğunda balık kılçığı saplanan üniversite öğrencisi, endoskopik müdahaleyle kurtarıldı.
Yediği balık az daha sonu oluyordu!

 

Sinan AYDIN'ın haberi... 


RADARHABER - ERZURUM 

Yediği yemek sırasında boğazına 4 santimetre uzunluğunda balık kılçığı saplanan üniversite öğrencisi, endoskopik müdahaleyle kurtarıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Mehmet Korkmaz(21), öğlen yemeğinde çıkan balığı yediği sırada boğazına balık kılçığı saplandı. Solunum güçlüğü çeken talihsiz öğrenci, arkadaşları tarafından yarı baygın bir şekilde Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği’ne götürüldü. Mehmet Korkmaz’a Uzman Doktor Saadettin Kalkandelen tarafından yapılan ilk müdahale sonrası çekilen filde, boğazına 4 santimetre uzunluğunda balık kılçığı saplandığı tespit edildi. Mehmet Korkmaz, yapılan endoskopik müdahale sonrası ölümden döndü.

 ‘‘GENÇ ARKADAŞIMIZ CİDDİ BİR TEHLİKE ATLATMIŞ’’

Boğazından çıkarılan kılçığın büyüklünü görünce büyük bir şaşkınlık yaşayan Mehmet Korkmaz, “Her şey biranda oldu. Yemek yediğim sırada boğazımda şiddetli bir acı ve yanma hissettim Yutkunmakta zorlandığımı arkadaşlarıma ifade edince hastaneye getirdiler. Müdahale sonrasında boğazıma saplanan kılçığı görünce adeta şok oldum. Bundan böyle balık yerken biraz daha dikkat edeceğim. Operasyonu gerçekleştiren doktorumuza çok teşekkür ediyorum” dedi. Doktor Saadettin Kalkandelen ise insanların yedikleri ve içtikleri gıdalar konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiğinin belirterek, “Genç arkadaşımız bir anlık dalgınlığının sonucunda ciddi bir tehlike atlatmış. Bunun gibi vakalarda erken müdahale olmaması halinde daha ciddi durumlar ortaya çıkabilir. Enfeksiyon, apse gibi oluşumlar neticesinde solunum güçlüğü ve hayati fonksiyonların bozulmasıyla karşı karşıya kalınabilir. Gerçekleştirdiğimiz müdahale sonrasında gırtlağa saplanan kılçığı çıkardık. Hastamızın sağlık durumu çok iyi, kendisine geçmiş olsun diyorum” dedi. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler