Yeşil Mahalle'de evi olanlar yaşadı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 11.06.2013 18:26:00
Aziziye Belediyesi,kentsel dönüşüm kapsamına alınan Ilıca Yeşil Mahalle’de hak sahiplerine ödemelere başladı.
Yeşil Mahalle'de evi olanlar yaşadı!

RADARHABER / ERZURUM
Aziziye Belediyesi, kentsel dönüşümde büyük hamleler gerçekleştiriyor. Bir süre önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Ilıca Yeşil Mahalle’de hak sahiplerine ödemeler başladı. TOKİ’den gelen 5 Milyon Lira tapu devrini veren hak sahiplerine ödeniyor. 
Aziziye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projeleri birer birer hayata geçiyor. Dadaşkent Gezköy ile Ilıca Eski Mahalle birinci ve ikinci etabın ardından Yeşil Mahalle’de de hak sahiplerine ödemeler başladı. Kısa bir süre önce Yeşil Mahalle’de kentsel dönüşüm başlatan belediye, önemli mesafe kat etti. 81 dönüm alana sahip Yeşil Mahalle’de yüzde 75 muvafakat alınırken, tapu devrini veren ailelere de ödemeler yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta TOKİ’den gelen 5 Milyon 10 Bin TL tapu devrini veren hak sahiplerine ödeniyor. Yeşil Mahalle’nin 17 Milyon 500 bin lirayı bulan kamulaştırma bedelinden 5 milyon lirası bu hafta itibariyle hak sahiplerine ödenmiş olacak.

"AZİZİYE, ADIM ADIM DÖNÜŞÜYOR"
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Hemşehrilerimizin desteğiyle ilçemiz adım adım dönüşüyor. Yeşil Mahalle ile birlikte 530 bin metrekare alan kamulaştırılmış olacak.” dedi. Ilıca eski Mahalle birinci etapta 320 konutun teslim edildiğini, Eski Mahalle ikinci etap ile Gezköy’ün kamulaştırılmasının tamamlandığını hatırlatan Başkan Cengiz, Yeşil Mahalle ile birlikte Ilıca’nın önemli bir bölümünün dönüşümünün sağlanacağını ifade etti. Kentsel dönüşümde ciddi mesafe alındığının altını çizen Başkan Cengiz, “Halkımızla el ele vererek, adım adım ilçemizin çehresini değiştiriyoruz. 4 yılda 530 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması yapmak, kolay iş değildir. Hemşehrilerimizin desteği ve duasıyla başardık.” dedi.
 
"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MODEL İLÇE"
Aziziye Belediyesi’nin kentsel dönüşümde model olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, 300 yıllık tarihi bulunan Gezköy’de 300 dönüm alan kamulaştırdık. Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 320 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 90 dönümlük Eski Mahalle ikinci etapta yıkım çalışmaları devam ediyor. 81 dönümlük Yeşil Mahalle’de ise kısa bir süre önce çalışmalara başlamamıza rağmen, yüzde 75 muvafakat aldık ve hak sahiplerine tapu devri karşılığında ödemelere başladık. İlçemize hayırlı olsun.” diye konuştu. Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarına desteklerinden dolayı Erzurum Milletvekillerine ve TOKİ Başkanlığı’na da ilçe halkı adına teşekkür etti.

 

Etiketler : Erzurum, Aziziye, ev, ödeme,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler